Direkt zum Hauptbereich

7 Mart Haftası

 

10 Martta iletişim gezegeni Merkür Balık burcuna geçiş yapıyor ve 27 Mart´a kadar burada kalacak !

Merkür bizim nasıl iletişime geçtiğimiz ve nasıl algıladığımız hakkında bilgi verir. Merkür, Balık burcunda kendini pek rahat hissetmez çünkü orası zararda olduğu yerdedir. Bu transit en çok sanatçılara, şairlere ve ressamlara yarar. Daha hassas, romantik ve hayalperest oluruz. Sevdiklerinize karşı fedakârlıklar etmeye eğilimli olursunuz. Yardıma muhtaç kişilere el uzatmak veya yardım kuruluşlarına bağış yapma arzusu doğabilir. İnsanların kalplerine dokunacak sözler söylemekte zorlanmazsınız. Örneğin birileriyle barışmak için uygundur, çünkü hangi kelimeleri kullanacağınızı çok iyi bilirsiniz. Ayrıca sezgilerinizin de güçlen[1]diği bir zaman dilimidir. Spiritüel manevi konulara ve bilinçaltı çalışmalarına merakınız artabilir. Bu transit meditasyon veya manevi çalışmalar yapmak için harikadır. Günlük hayatınızda sohbetler daha çok evrensel konular üzerine olacaktır. Bu transitin gölge yönü kararsızlık ve unutkanlıktır. Balık burcu değişken nitelikte olduğu için sık sık karar değiştirebilirsiniz. Sürekli hayal dünyasına dalmaya müsait olduğunuz için de eşyalarınızı bir yerlerde unutabilirsiniz, buna dikkat etmeyi unutmayınız.

Merkür Balık burcu transiti içerisinde 21 Mart´da Jüpiter ile kavuşum yapacak. Bu süreçte önemli duyurular ve görüşmeler yapabilirsiniz. Eğitim verebilir ve seminerlere katılabilirsiniz ancak bu Balık burcunda olduğu için özellikle spiritüel alanla, dini konularla, manevi ve ruhsal alanlarla ilgili eğitim vermek ve almak açısından uygun olacaktır. Spiritüel çalışmalar yapmak, Meditasyon ve dua etmek için son derece uygundur. Aynı zamanda sanatsal çalışmalar yapmak, sanat alanında bir duyuru yayınlamak veya yeni bir yapmak açısından uygundur. Bu dönem ilham akar, yeni yaratıcı işler ortaya koymak için idealdir.

Hemen sonrasında Merkür 23 Mart´da Neptün ile kavuşum yapacak. Mevlana’nın bir sözü vardır bana şu anki durumu hatırlatan. “Yine düşüncelerle boğulmaktayım. Yine kararsızlıklardayım. Kim iyi kim kötü hâlâ bulamamaktayım!” Son derece merhametli, vicdanlı ve hassas olacağız. Dolayısıyla kavgalı olduğunuz kişilerle barışmak için güzel zamanlardır. Merkür-Neptün açısı yanılgılara ve aldanmalara da sebebiyet verebilir. Kafa karıştırıcı etkiler de gündemde olacak. Bu yüzden her konuşulana ve her bilgiye hemen inanmayın. Önce doğruluğunu tespit ettirin. Ancak yaratıcı işler ortaya koymak için, kitap yazmaya başlamak için ve sanatsal çalışmalar açısından güzel bir kavuşumdur.

7 Mart´da Güneş , Neptün ile kavuşum yapacak !

Neptün astrolojide spiritüelliği, yaratıcılığı, karmaşayı, net olmayanları, hayalleri ve rüyaları simgeler. Güneş’le kavuşum yaptığından bugünlerde daha hassas, alıngan, fedakâr ve yardımsever oluruz. Şairler ve sanatla uğraşanlar için harika bir zaman dilimidir. Düşüncelerinizden ilham akar ve bunu sanatsal çalışmalarınızda kullanabilirsiniz. Aynı zamanda dini konulara da eğilim artacaktır. İlahi olanla bağlantıya geçmek ve dua etmek için uygundur. Kendinizi her şeyden geriye çekerek iç huzurunuzu yakalayabilirsiniz. Algıların açık olduğu bir dönem olduğu için rüyalarında anlamları daha önemli olur. Bu yüzden mistik deneyimler yaşayabilirsiniz. Kendinizi bugünlerde daha yorgun ve hâlsiz hissetmeniz çok normal. Özellikle kararsızlık hâkim olabilir. Yani önünüzü göremediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla ciddi kararlar vermek için uygun değildir. Bu günlerde tüm negatif enerjilerden kendinizi arındırarak geçirin

HAFTANIN GÜNLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ :

Pazartesi : Ay bugün boğa burcunda hareket ediyor ve saat 09:37´de Uranüs ile kavuşum yapacak. Sabah saatlerinde aniden gelişen olaylara, hiç beklenmedik durumlara hazırlıklı olmak gerekir. Uranüs beklenmedik olayları simgeler. Her zaman bir B planınız hazır olsun. Ayrıca duygusal açıdan iniş çıkışlara ve ani reaksiyon vermeye müsait bir zaman. Saat 16:49´da Ay önce Jüpiter ile sonra saat 20:02´de Güneş ile sekstil açı yapacak. Bu da akşam daha keyifli olduğumuzu , eril – dişil enerjinin dengeli olduğu  zamanlara işaret  eder.

Salı : Ay, saat 07:22´de Neptün ile sekstil açı yapacak. Daha ılımlı ve yaratıcı olacağımız zamanlar. Akşam saat 17:04´de Ay, Merkür ile kare açı yapacak. Burada biraz anlaşmazlıklara ve fikir ayrılıklarına müsait bir zaman var. Önemli konuşmalar yapmak için akşam saatlerini tercih etmeyiniz. Saat 17:34´de Ay, Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa geçiyor. Bu da zaten o saat´den sonra önemli işlerinizi başlamamanızı gösterir. Kendinize biraz vakit ayırın. Saat 21:39´da sonra Ay ikizler burcuna geçiş yapacak. Ay, ikizlerdeyken sohbet etmek, arkadaşlarla buluşmak ve zihinsel aktiviteler yapmak için uygundur. Örneğin bulmaca gibi zihninizi çalıştıran oyunlar oynayabilirsiniz.

Çarşamba: Ay gece saat 01:40´da önce Mars ile sonra saat 02:27´de Venüs ile üçgen açı yapacak. Dolayısıyla Ay, venüs, mars kavuşumunu tetiklemiş olacak. Bu etki romantizm ve cinsellik açısından güzel zamanları gösterir. Saat 19:49´da Ay, Kiron arasında sekstil açı meydana gelecek. Birinden akıl  almak, tavsiye dinlemek için güzel bir zaman. Birisi size bu konuda yol gösterebilir. Bugünün baska etkileşimi yok.

Perşembe : Sabah saat 04:32´de Merkür Balık burcuna geçiyor. Bu transitle ilgili detaylı yazıyı yukarıda okuyabilirsiniz. Saat 06:06´da Ay, Jüpiter ile kare açı yapacak. Olayları abartmaya açık bir zaman. Zaten saat 13:45´de Ay, Güneş karesi kesinleşecek. Dolayısıyla erkek, kadın ilişkilerinde bazı  sorunlar, anlaşmazlıklar meydana gelebilir. Saat 19:42´de Ay, Neptün karesi meydana geliyor ve ay sonrasında boşluğa geçiyor. Bu da daha hassas ve kırılgan olabileceğimizi gösterir. Biraz içe dönmek, kendimizle zaman geçirmek  hatta tek başına sanatsal yaratıcı işler yapmak için güzel zamanlar.

Cuma : Ay 10:24´de Yengec burcuna geçiyor. Bugün ay' ın tek açısı Merkür ile. Saat 15:00´de ay, merkür üçgen açısı kesinleşecek. Duygusal meseleler, aile, yuva, çocuklar ve evle ilgili konular ön plana çıkar. Aileyle daha fazla vakit geçirmek isteyebilirsiniz ve eğer ailevi sorunlarınız varsa bunları çözmek için de uygun bir gündür. Ay, Yengeç burcundayken son derece anaç, merhametli, duygusal ve kırılgan bir ruh hâli içerisinde oluruz. Sık sık ruh hâlimizde iniş çıkışlar olabilir. Geçmişe duyulan özlem de artar. Bu nedenle geçmişte anılarınız olan yerleri ziyaret etme isteği oluşabilir. Ay, su elementinde olduğu için suyla temas size iyi gelecektir. Uzun bir banyo yapabilirsiniz ve en önemlisi bu gün bol bol su içmeyi unutmayınız ! Ay bugün Merkür ile güzel bir açı yapacağı için duygularınızı ifade etmek açısından uygundur.

Cumartesi : Sabah saat 08:37´de Ay, Kiron karesi meydana geliyor. Bu sabah saatlerinde duygusal yaralanmalara açık bir zaman olduğunu gösterir. Saat 10:37´de Ay, uranüs sekstil açısı kesinleşiyor. Sürpiz gelişmeler söz konusu olabilir. Akşam saat 20:06´da Ay, Jüpiter ile üçgen açı yapacak. Bu duygularını ifade etmek için daha uygun bir zamandır. Ayrıca daha fazla keyif alabiliriz ve kendimizi daha iyi hissedebiliriz. 

Pazar : Bugün saat 07:52´de Ay önce Güneş ile sonra 08:24´de Neptün ile üçgen açı yapacak. Pazar sabahı uyanmak biraz zor gelebilir :) miskinlik hali olabilir. Ancak kendimizi yinede iyi hissedeceğimiz bir zaman. Ailemizle, sevdiklerimizle güzel zaman geçirebiliriz. Saat 14:42´de Güneş , Neptün ile kavuşum yapacak. Bu kavuşumun etkisi yukarda detaylı bir şekilde  okuyabilirsiniz. Saat 18:44´de Ay, Plüton ile karşıtlık yapıp boşluğa geçiyor. Akşam üstü biraz gerginlik, duygusal olarak baskı altında olma ve duygusal krizlere açık bir zaman olduğunu gösteriyor. Saat 22:31´de Ay aslan burcuna geçiyor. Bu günlerde ilişkilerinize dikkat edin, çünkü egonuz çok yüksek olabilir. Eğer, “Benim dediğim doğrudur!” derseniz, sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ay, Aslandayken saç bakımı yaptırmak veya kestirmek en doğru tercih olacaktır. Eğer saçınızı bugün boyarsanız daha yoğun renkler elde edebilirsiniz. Saçlara sağlık kazandıran mango, çilek, kavun, üzüm, limon, salatalık, havuç, kırmızı et ve yumurtayı daha fazla tüketin.

Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI

 

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü