Direkt zum Hauptbereich

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır. 

Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir. 

Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır. 

ERKEK HARITASINDA 
Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti. 
Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi. 
Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi. 

Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcun özelliklerine sahip bir Kadın figürüne ihtiyaç duyar. 
Eğer Ay haritanın üst bölgelerinde örnegin 10.ev veya 11.evde yerleşmişse, o zaman harita sahibi çalışan, prestijli bir Kadın bekler ve o Kadını hayatında el üstünde taşır. 

Işıkların uyumlu açıları, hayatındaki Kadın - Erkek ilişkilerinde ki uyumu gösterir. Olumsuz açılarda ise Kadın - Erkek ilişkilerinde ki uyumsuzluğa işaret eder ve bu ışıklar iyicil gezegenlerden destek almıyorsa, boşanmaya kadar gidebilir. 

Ay doğusal çeyreklerde ise, genç yaşta ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğini,
Ay batısal çeyreklerde ise Evlilikte gecikme olacağını, ilerleyen yaşlarında evleneceklerini ya da orta yaşlı kadınlarla evleneceklerini gösterir. 

Ay sabit bir Burçtaysa ve sadece tek bir gezegenle Konfigürasyonu varsa, Erkeklerin sadece bir kez evlenmelerine neden olur. 
Ay değişken bir Burçtaysa veya birden fazla gezegenle Konfigürasyonu varsa, Erkeklerin birden fazla kez evlenmelerine neden olur. 

Ay hangi gezegenlerle açı yapıyorsa, evleneceği Kadın o niteliklere sahip olan birisidir. 

Örneğin : 

Ay, Merkür ile irtibat kuruyorsa : 
Iletişim becerileri olan, zihinsel olarak aktif, becerikli, zeki ve hesap işlerinden anlayan bir kadın olacaktır. Fakat Merkür ile malefik bir açısı varsa yalancı, sinirli, söyledikleri birbirine tutmayan, kararsız ve çok konuşan yapıda olur. 

Ay, Venüs ile irtibat kuruyorsa : Hoş, güzel, kibar, uyumlu, zevk sahibi birisidir. Aralarında kötü bir açı varsa kişi tembel, lükse düşkün ve kaprisli olur. 

Ay, Güneş ile irtibat kuruyorsa : Harita sahibinin partneri otoriter , güçlü veya popüler olacaktır. 

Ay, Mars ile irtibat kuruyorsa : Cesaretli, mücadeleci, motive eden ve eril yönü güçlü bir Kadındır. 
Olumsuz açıda ise agresif, kaba, inatçı, cahil ve dengesiz olucaktır. 

Ay, Jüpiter ile irtibat kuruyorsa : Harita sahibinin eşi terbiyeli, hoşgörülü, vizyonu geniş, dindar ve neşeli olucaktır. Olumsuz açılarda bunlara ilaveten müsriflik eğiliminde ve abartılara yatkin bir kişilik verecektir. 

Ay, Satürn ile irtibattaysa : Harita sahibinin partneri ciddi, olgun, disiplinli, sorumluluk sahibi, kuralcı ve muhafazakar olur. 
Aralarında olumsuz açı mevcut ise sinirli, katı , endişeli, kıskanç ve düşük statülü olacaktır.

KADIN HARITASINDA 
Güneş ve Mars Malefiklerden zarar görmüşse evlilik olasılığı düşüktür. 
Venüs kötücüllerden zarar görmemiş ise olumlu bir konumdaysa, evlilik gerçekleşirdi. 
Buna karşın, Venüs zarar görmüşse ve yerleşimi kötü ise, evlilik gerçekleşmez veya gerçekleşse de yıkılır.
Venüsün zarar görmesininin yanı sıra, Güneş de zarar görüyorsa, bu kadın hiç evlilik yapmayabilirdi. 

Güneş sabit bir burçtaysa veya tek bir gezegenle konfigürasyonu varsa, bir kez evlilik yapar. 
Güneş değişken bir burçtaysa veya birden fazla gezegenle konfigürasyonu varsa, birden fazla kez Evlilik yapabilir. 

Natal haritadaki Güneşin yaptığı açı sayısı kişinin hayatındaki önemli ilişki sayısını açıklar. Güneş haritada hangi Burçtaysa, o burcun özelliklerine sahip bir Erkek figürüne ihtiyaç duyar. 

Güneş hangi gezegenle açı yapıyorsa, evleneceği Erkek o niteliklere sahip olan birisidir. 

Güneş, Merkür ile irtibat kuruyorsa : 
Çalışkan, iletişim becerileri olan, zeki ve becerikli bir erkek olacaktır. 

Güneş, Venüs ile irtibat kuruyorsa : 
Nazik, kibar, yakışıklı, uyumlu, hoş ve neşeli birisidir. 

Güneş, Ay ile irtibat kuruyorsa : 
Ailesine düşkün, uyumlu, empatik, duygusal ve sahiplenme duygusu yüksek bir erkek figürüne işaret eder. 

Güneş, Mars ile irtibat kuruyorsa : 
Cesaretli, mücadeleci, güçlü, sportif ve hakkını savunan biri ama arasında olumsuz bir açı varsa acımasız, sert, agresif ve inatçı olur. 

Güneş, Jüpiter ile irtibat kuruyorsa : 
Alçakgönüllü, vizyonu geniş, onurlu, zengin, eğitimli ve saygıdeğer bir eşe işaret eder. Yabancı kültürden biriside olabilir. Arasındaki açı olumsuz ise yazılanların çoğunluğu geçerlidir ve ilaveten müsrif, fanatik, aşırı dindar olabilir. 

Güneş, Satürn ile irtibat kuruyorsa : 
Kontrollü, ciddi, disiplinli, mesafeli ve güvenilir bir eşe işaret eder. Aradaki açı olumsuz ise soğuk, katı, endişeli, kıskanç ve düşük statülü olacaktır. 

Örnek 1 : Angelina Jolie - Brad Pitt 



Angelina Jolie : Venüs 1.evde yengeç burcunda, doğusal ve retro degil. Venüs Uranüs ve Kironla kare açı yapmakta. Bu ilişkilerde ki ani kopmaları işaret eder. Uranüs ile açılar, evlilikte cinselliğin önde tutulduğunu gösterebilir, duygusal çalkalanmalar nedeniyle kopuklukların oluştuğu ilişkiler olabilir. 
Ayni zamanda Kironlada kare yaptığı için ilişkilerinden yara aldığını gösteriyor. 
Venüs Yengeç burcunda , evliliğe eğilimli olan bir burçta. Bu yüzden Venüse bakarak evliliğin olacağını ancak Uranüsün sert açıları nedeniyle boşanma gerçekleşebileceğini bize gösteriyor. 

Güneş 11.evde ikizler burcunda peregrin. Güneş Güney ay düğümünden zarar görüyor ve Neptünle karşıt açıda. Bu Erkek figürlerinden zarar göreceğini gösterir. Güneş Neptün karşıt açısı erkek figürlerinin aldatmaya eğilimli olduğunu gösterir ve kişiyi hayal kırıklığına uğratabilir. 

Güneş ile Ay arasında sextile açı mevcut , bu da Kadın - Erkek ilişkisi arasında bir uyuma işaret eder. 

7.evde Oğlak burcu mevcut. Bu da geleneksel olarak evliliğe eğilimli olan Burçlardan. 
Kişinin partneri mantıkla hareket eden, soğukkanlı, ayakları yere basan, sağlamcı, ağırbaşlı ve mesafeli yapıda olacaktır. 
Oğlak Burcu Satürn yönetiminde bir Burç olduğu için geç evlilik verebilir. 
7.ev girişine Venüs karşıt açı yapıyor, Uranüs ve Kiron kare açı yapıyor. 
Iyicil gezegen Venüsün karşıt açı yapması evlilik için olumlu etki eder , ne kadar olumsuz bir açı olsada. Uranüs ve Kironun kare açı yapması ise evlilik icin olumsuz etkilere sebep verir. 

7.evin yönetici gezegeni Satürn 12.evde yengeç burcunda, Whole sign olarak 1.evde.
12.evde olduğu icin bazı dönemlerde hem harita sahibi hemde eşi yalnız kalma ya da birbirlerinden ayrı zaman geçirme ihtiyaçı doğabilir. Eşi kişinin arkasından gizli işler çevirebilir. Evlilikle ilgili konuların sıkıntı ve kayıp getireceğini veya yeterince önemsenmeyeceğini gösterir bu gösterge. 
Partneri onu gereğinden fazla kıskanıyor olabilir. Hastalığı olan bir partner olabilir veya aldatma potansiyeline sahip bir partner olabilir. 

Kişi evlenebilir fakat boşanma ihtimalide yüksektir. 

Nasıl bir Eş  ? 
Güneş Merkürle birlikte : zeki, çalışkan, iletişim becerileri olan ve becerikli bir Erkek 
Güneş Jüpiterle olumlu açısı : zengin, eğitimli, onurlu, vizyonu geniş, alçakgönüllü, saygıdeğer veya yabancı bir kültürden eşe işaret edebilir.
Güneş Ay ile olumlu açısı : ailevi değerlere önem veren, empatik, duygusal ve uyumlu 
Güneş, Mars ile olumlu açısı : mücadeleci, hırslı, güçlü, sportif ve hakkını savunan birisi 
Güneş, Neptün ile karşıt açısı : hayalperest, sezgileri yüksek, sanatsal becerileri olan, aldatmaya meyilli, yalancı , kararsız

Güneş 11.evde olduğu için bu eşinin sosyal birisi olacağını gösterir. Toplum önünde olan bir kişiliktir. Güneş 7.eve göre 5.evde olduğu için Sanatçı bir kişiliktir. Sahne önünde olmaktan, kendini göstermekten, eğlenceden ve hayatın tadını çıkartmaktan keyif alır. 

Brad Pitt 



Venüs 2.evde oğlak burcunda, oriental ,retro değil ve malefiklerden zarar görmüyor. 
Venüs oğlak burcunda olduğu için geleneksel anlamda evliliğe olumlu bakar. 

Ay 2.evde oğlak burcunda zararlı bir yerleşimde. Ay iyicil Venüsle kavuşum yapıyor ve destek görüyor. Bu da kişinin evliliğe eğilimli oldugunu gösterir. Ayrıca Malefiklerden olumsuz bir açı almıyor. 2.evde konumlandığı içinde Maddi durumu iyi olan bir partner istiyor. 

7.evde ikizler burcu mevcut. Ikili ilişkilerde değişkenlik, çeşitlilik, hareketlilik, esneklik ve yenilik beklentisinde olacaktır. Monotonluk asla ona göre değildir. Birden fazla evlilik yapabilir. ilişkilerinde iletişim çok önemlidir. 
7.ev girişine Jüpiter üçgen açı yapıyor, bu evlilik için olumlu bir göstergedir. Uranüs Plüton ise Kare açı yapıyor 7.ev girişine. Bu da evliliği zorlayan ve boşanmaya götürebilecek olan göstergelerdendir. 

7.ev yöneticisi Merkür 2.evde oğlak burcunda. Harita sahibi maddi güvence elde etmek için evlenebilir. Partnerlerine, sağlayabileceği maddi güvence yüzünden de çekici gelebilir. 
7.ev yöneticisi Merkür Güney ay düğümüyle kavuşumda olduğu icin evliliğinde kayıp ve sorunlar yaşayabilir. Ayrıca Merkür Marstan da zarar görmekte. Mars erkek haritasında cinsellikle ilgilidir. Mars güney ay düğümüyle birlikte olduğu için cinselliğin yanlış kullanımı yüzünden evliliğine zarar verir. Mars 12.evin yönetici gezegeni olduğu için bu sorunun kaynağında aldatma ve gizli ilişkiler vardır. 

Kişi evlenir ama boşanır. 

Nasıl bir Eş ? 
Ay Venüsle Kavuşum yapıyor : Uyumlu, hoş, sanatsal becerileri olan ve zevk sahibi bir kişiliktir. 
Ay Merkür ile Kavuşum yapıyor : Zeki, iletişim becerileri olan, zihinsel olarak aktif ve becerikli. 
Ay Neptün ile olumlu açı yapıyor : Sezgileri yüksek, sanatçı, hayal gücü kuvvetli bir partner 

Ay 2.evde olduğu için maddi durumu iyi ve çalışan bir Eş ister. Oğlak burcunda olduğu için prestij sahibi bir kadınla birlikte olmayı ister. 

Angelina jolie haritasında Güneş Merkür ile kavuşum yapıyor , 
Brad Pittin haritasında Ay Merkür kavuşumu mevcut. 
Kadının haritasında Güneş Jüpiter, Ay ve mars sextile acısı mevcut. 
Erkeğin haritasında ise Güneş ve yükselen burcu Yay , 
Ay Venüs ile kavuşum yapıyor ve Mars gad kavuşumu 1.evde. 

Bu karşılaştırmaların birbirlerine nasılda uyduğunu görüyorsunuz. 

Sinastri 




Burada Brad Pittin yükselen yönetici gezegeni Jüpiter ve Angelinanın yükselen yönetici gezegeni Ay kavuşuyor.
Bu birlikte olduklarını bize gösteriyor. 
Ayrıca Kadın haritasındaki Güneş, erkek haritasının 7.evine geliyor. Bu çok önemli bir ilişki olduğunu gösteriyor.
Angelina Jolie'nin Güneş - Neptün karşıtlığı Brad Pitt’in 1-7 eksenine yerleşiyor. Jolie sürekli endişe duyacak, şüphe edecek ve bu erkek figürü onu hayal kırıklığına uğratacak. 

Marslar arasında Kare açısı mevcut. Bu sert açı, harekete gecme ve kendini ortaya koyma tarzları ve ayni zamanda öfke yönetimleri acısından Angelina Jolie - Brad Pitt çiftinin arasındaki uyumsuzluğa ve çatışmalara işaret eden bir göstergedir. 

Bu ilişkiler analizini size bir örnek olsun diye yapmak istedim. 

Mihrap Ilhan 


Kaynakça: : Ilişkiler Astrolojisi (öner döşer) ,
                    Gösterge Tespiti (Astroloji okulu) 

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü