Direkt zum Hauptbereich

14 Subat Haftası

 

15 Şubatta Merkür Kova burcuna geçiş yapıyor!

Merkür nasıl düşündüğümüz, zihnimiz ve nasıl konuştuğumuzla ilgilidir. Merkür Oğlak burcundan çıkıp Kova burcuna giriş yapıyor. Oğlaktayken daha ciddi kararlar verdik, iş odaklı düşündük ve hareket ettik. Artık Kova burcuna geçişiyle birlikte daha objektif bakabileceğiz her şeye. Ben şahsen Merkür’ün Kova burcundaki transitlerini pek severim. Neden mi ? Kova burcu astrolojiyle bağdaştırılıyor, ben de bu transitle birlikte astroloji üzerine bilgiler paylaşırken motive oluyorum. Adaletin, hak ve özgürlüklerin ön planda olacağı bir dönemdir. Birisine adaletsizlik edildiğinde herkes toplu hâlde buna itiraz edebilecek, bencil davranmayacak. Merkür Kovadayken, “Toplum için neler yapabilirim?” düşüncesiyle hareket edeceğiz. Bu süreçte orijinal yaratıcı fikirler gelir aklınıza, yeni icatlar veya teknolojik aletler bile çıkabilir. İnternet üzerinde ticarete daha fazla eğilim artar. Arkadaşlarınızla buluşup bol bol sohbet ve fikir alışverişlerinde bulunabilirsiniz. Sosyal ağlarda daha aktif olacağımız bir dönemdir, sosyal medyayı bilgiler paylaşmak için kullanmanın tam zamanıdır.

Merkür genel olarak ulaşım sektörünü, eğitimi, iletişim alanını ve ticareti temsil eder. Merkür kova transiti içersinde Merkür 25 Şubatta Uranüs ile kare açı yapacak. Dolayısıyla burada ani kararlar, bu saydığım alanlarla ilgili sorunlar, elektrik kesintileri, sosyal medya platformlarında sorunların oluşması, şaşırtıcı şok edici çıkışlar ve elektronik aletlerinin bozulması gibi durumlar oluşabilir. 2 martta ise Merkür, Satürn kavuşumu meydana gelecek. Ciddi kararlar vereceğimiz zamanlar ancak bu kavuşumun olumsuz tarafı ise kaygılarımızın ve korkularımızın tetiklenebileceği .

16 Şubatta Aslan burcunun 27 derecesinde bir DOLUNAY meydana gelecek!

Tutulmanın genel enerjisini anlayabilmemiz için Aslan burcunun hangi alanları simgelediğini bilmemiz gerekiyor. Aslan burcu astrolojide yöneticileri, liderleri, egoyu, yönetimi, çocukları, eğlence mekânlarını, merkezi yerleri, altını, sarayları, parkları, saçları, lüks eşyaları, kibir ve gururu sembolize eder. Bu alanlarda yeni gelişmeler meydana gelebilir. Aslan burcu Kova burcunun tam karşısında bulunur. Kova burcu, “Biz” derken Aslan burcu, “Ben” der. Bu yüzden bu süreç içerisinde ön planda olmak, yönetmek ve her şeye hâkim olmak isteyebilirsiniz.

Bu dolunaya ALPHARD yıldızı eşlik ediyor. Dünya astrolojisinde bu yıldızın etkileri : savaşlar, dünya liderleriyle ilgili olaylar ve öldürülmelerle ilişkili görülür. Kaosu ve çalkantılı dünyayı gösterir. Dolayısıyla dünya liderlerinin ön planda olacağı ve ego savaşlarının döneceği bir zaman olacağı aşikar. Dolunay, Plütona 150 derecelik açı yapıyor. Burada yine güç savaşları meydana gelebilir ancak alphard yıldızında olduğu gibi önemli bir liderin meydan okuması veya öldürülmesi söz konusu olabilir. Medikal astrolojide Aslan burcu kalbi yönettiği için kalp krizi gibi durumlar meydana gelebilir. Bu yüzden kalbinizle ilgili sağlık sorunlarınız varsa doktor kontrollerinizi özellikle bu dönem aksatmayınız.

Bununla birlikte sanatsal başarı ve güçlü ask tutkuları verir. Zaten haritada Venüs – Mars kavuşumu meydana geliyor hemde vega yıldızı ile kavuşum yapıyorlar. Bu yıldız sanatsal yetenek, siyasette şans ve başarı verir. Dolayısıyla sanatsal dolayısıyla için oldukça güzel zamanlardır. Insanların  beğenilerini kazanabilirler. Bu dolunay dönemi yeni aşklarında başlayabileceğini düşünüyorum. Güçlü  aşk tutkuları  söz konusu. Birlikteliği  olanlar ise ilişki içersinde güç savaşlarından , sen – ben kavgalarından uzak dursun.

18 Şubatta Güneş Balık burcuna giriş yapıyor ! Şimdiden tüm Balık burçlarının doğum günleri kutlu olsun !

HAFTANIN GÜNLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ :

Pazartesi : Bugün sevgililer günü ! Tüm sevgililerin günü kutlu olsun ! Ancak sevgililer gününde pekte hoş açılar yok. Bugün Ay yengeç burcunda seyahat edecek. Evet bu duygusal paylaşımlar açısından güzel olsada saat 09:06´da Ay, Plüton karşıtlığı kesinleşecek. Saat 13:26´da ise Ay, Merkür karşıtlığı meydana geliyor. Bu duygusal krizlere ve tartışmalara çok açık bir zamana işaret ediyor. Ay, burada aslında Merkür, Plüton kavuşumunu tetiklemiş olacak. Pluto’nun karanlık ve gizli bir tarafı da vardır. İlişkilerinizde kıskançlık durumlarının olabileceğini gösterir. Ay saat 13:26´da boşluğa geçiyor ve saat 14:17´de Aslan burcuna giriş yapıyor. Ay´ın aslan burcuna geçmesiyle birlikte daha romantik, neşeli ve eğlenceli olmaya başlarız. Bu yüzden sabahı atlatırsanız daha iyi olur : )

Salı : Saat 00:53´de iletişim gezegeni Merkür Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu transitin detayını yukarda okuyabilirsiniz. Saat 11:35´de Ay, Uranüs karesi meydana geliyor. Şaşırtıcı , beklenmedik durumlara açık bir zaman. Ego savaşları söz konusu olabilir. Saat 23:38´de Ay, Satürn ile karşıt açı yapıyor. Bu da kendimizi huzursuz hissedebileceğimizi gösterir. Otorite figürleriyle konuşmak veya birinin onayını almak açısından pek de uygun bir saat aralığı değil.

Çarşamba : Bugün saat 17:28´de Venüs ve Mars gezegeni kavuşuyor hemde vega yıldızı ile kavuşum yapıyorlar. Bu yıldız sanatsal yetenek, siyasette şans ve başarı verir. Dolayısıyla sanatsal dolayısıyla için oldukça güzel zamanlardır. Aynı zamanda tutkulu aşkların ama aynı zamanda oğlak burcunda olduklarından dolayı ciddi ilişkilerin başlayabileceği zamanlardır. Saat 19:56´da Aslan burcunda bir Dolunay meydana geliyor. Dolunay yazısını yukarda okuyabilirsiniz. Saat 23:42´de Ay başak burcuna geçiyor.

Perşembe: Ay tüm gün başak burcunda hareket edecek. Bir sürü işleri ve projeleri tamamlayabileceğiniz bir gündür. Çözüm üretebilme kabiliyetinizi kullanabilir ve diğer insanlara gönüllü olarak yardım edebilirsiniz. Ay, Başak burcunda olduğunda son derece mükemmeliyetçi, seçici, detaycı ve eleştirel olursunuz. Hiçbir detay gözünüzden kaçmayabilir. Bu yüzden yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışırsınız. Saat 20:25´de Ay, Jüpiter ile karşıt açı yapacak. Jüpiter burada Ay´in etkilerini çoğaltacağı için eleştiri dozunu kaçırmamak gerekir. Saat 20:32´de Ay, Uranüs üçgeni meydana gelecek. Bu da yaratıcı olacağımızı ve sürpriz güzel gelişmelerin olabileceğini gösterir.

Cuma : Bugün saat 03:12´de Jüpiter ile Uranüs arasında sekstil açı meydana geliyor. Sanatsal çalışmalar ve yaratıcılık gerektiren işler açısından ideal bir etkileşim. Yeteneklerimizi daha iyi kullanabileceğimizi gösterir. Saat 08:46´da Ay, önce Venüs ile sonra 09:13´de Mars ile üçgen açı yapacak. Bu ilişkiler açısından yine keyif verici romantik zamanların olabileceğini gösterir. Sabah saatlerine denk gelmesi tabi güzel bir kahvaltı edebileceğinizi gösterir : )

Saat 16:21´de Ay, Neptün karşıtlığı meydana geliyor. Bu akşama doğru daha hassas ve alınganlığımızin üzerimizde olabileceğini gösterir. Hayal kırıklığı yaratabilecek durumlar oluşabilir. Saat 19:42´de Güneş Balık burcuna geçiyor. Şimdiden tüm balık burçlarının doğum günleri kutlu olsun !                                                                                                     

Cumartesi : Ay saat 02:19´da boşluğa geçiyor ve 06:50´de Terazi burcuna geçecek. Saat 15:17´de Ay, Merkür üçgen açısı meydana geliyor. Hak ve adaletin ön planda olacağı ve güçlü olanın değil, haklı olanın önem kazanacağı bir gündür. Huzur ve sakinlik arayışın da olursunuz. Son derece kibar, nazik ve uyumlu davranmaya eğilimli oluruz. İlişkilerde sorunlarınız varsa bugünü barışmak için kullanabilirsiniz. Bunların dışında romantik saatler planlamak için mükemmeldir. Sanatsal konularla ilgilenmek için de güzel bir zamandır. Sinema, tiyatro veya konser gibi etkinliklere katılmak ayrı bir keyif verir. Ayrıca modayla ilgili etkinliklere de katılabilirsiniz.

Pazar : Bugünde Ay terazi burcunda seyahat etmeye devam ediyor. Saat 14:45´de Ay, Satürn üçgen açısı meydana geliyor. Otorite figürleriyle daha dengeli ve uyum içersinde olabilirsiniz. Diplomatik ilişkiler açısından iyidir. Ay, saat 17:33´de önce Venüs, sonra saat 18:24´de Mars ile kare açı yapacak. Dolayısıyla akşama doğru ilişkilerde bir takım sorunlar meydana gelebilir.

Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü