Direkt zum Hauptbereich

Şubat 2022

 

1 Şubatta Kova burcunda Satürnyen bir yeniay meydana geliyor. Yeniay, Uranüse sert bir açı yapıyor , aslında burada Satürn – Uranüs karesini tetikliyor.

Kova burcu astrolojide yenilikleri, icatları, bilimsel gelişmeleri astroloji, astronomi, özgürlük ihtiyacı, insan hakları, vakıflar, dernekler, kulüpler, sosyal medya, dostluklar, havacılık sektörü, isyanlar, grevler ve değişik grupları simgeler. Bu alanlarda yeni gelişmeler meydana gelebilir. Kova burcu Aslan burcunun tam karşısında bulunur. Aslan burcu,  “Ben” derken Kova burcu, “Biz” der. Bu yüzden bu süreç içerisinde kolektife fayda sağlayacak işler ön planda olacaktır. Toplum bilinci önemli olur. Özgürlük için mücadele edilebilir. Bununla birlikte arkadaşlarla vakit geçirmek veya seyahate gitmek isteyebilirsiniz. Biraz olsun bu yorucu ocak ayından sonra nefes almak ve sosyalleşmek iyi gelebilir. Bu dönem başlayacağınız herneyse uzun vadeli sizin hayatınızda bulunabilir ( satürnden dolayı ).

Peki neden Satürnyen ? Satürn bu ‘yeni ay’a kavuşum yaptığı için ‘Satürnyen yeni ay’ deriz. Dolayısıyla Satürn´ün sembolize ettiği alanlar bugünlerde önemli olacaktır. Satürn kısıtlar , engeller ve kurallar koyar. Ayrıca devlet büyükleri ve otorite figürleriyle ilişkilendirilir. Bu yüzden özgürlüğümüzü kısıtlayacak durumlar veya sosyal medya, internet erişim engelli ve kısıtlamaları söz konusu olabilir. Bununla birlikte otorite figürleriyle sorunlar ve anlaşmazlıklar da gündeme gelebilir.

Ancak Satürnün diğer bir anlamı ise sorumluluk almak. Sorumluluk almanız gereken bir durum veya bir iş söz konusu olabilir. Tabi ki bu zihinsel açıdan bir baskı /stres veya kaygı hissetirebilir. ´´ Yapabilir miyim ? veya Geleceğim ne olacak ?´´ gibi endişeler yükselebilir. Işte tam da burada sorumluluk almanın , olgun davranış sergilemenin ve soğukkanlı olmanın ne kadar elzem olduğunu anlayacaksınız.

Yeniay an haritasında 12.evde meydana geliyor. 12.ev arka planda olan işleri, gizli olayları , uzakları, geçmişi ve karmayla ilişkilendiriliyor. Aynı zamanda Satürnde karmanın lordu. Bu yüzden ruhların birbirini tanıdığı kadersel ilişkilerin başlangıcı veya biraraya gelmesi söz konusu olabilir. Karmik ve kadersel durumlar meydana gelebilir yani 12.ev konularında olaylara pek müdahele edemeyiz, olması gereken olur. Unutmayın tesadüf diye birşey yokturtevafuk vardırTesadüf kendi kendine olan demektir, tevafuk ise Allah(cc.) tarafından olan demektir.

Uranüsün Yeni Ay´a kare açı yapması sıradışı ve beklenmeyeni de beklememiz gerektiğine işaret ediyor ! Aslında burada Satürn – Uranüs karesi tetikleniyor. Burada elektrik kesintileri gibi durumlarında olabileceğini hatta sosyal medya platformların çökebileceğini düşünüyorum.

Satürn - Uranüs karesinin etkileri nelerdir ?

  • Geleneklerin sarsıldığı bir zaman dilimi
  • Otoriteye başkaldırı ve isyanlar
  • Bağımsızlık ilanları
  • Büyük göç
  • Suikastlerin dönemi
  • Edebiyatta büyük eserler çıkar
  • Bilimsel alanda önemli gelişmeler olur
  • Eski ile yeni arasında gidip gelir
  • Doğal afetleri

Uranüs zaten yer sarsıntılarını , beklenmedik durumları ve ansızın gelen olayları temsil eder. Dolayısıyla bu dönem deprem, uçak kazaları , isyanlar ve ayaklanmalar dünya genelinde meydana gelebilir. Hak Arayışı, bir sistemin değişmesi veya değişmesi için mücadele etmek söz konusu olabilir. Özellikle devlet kurumlarıyla ilgili, vakıflar ve derneklerin yönetiliş tarzıyla ilgili bir değişim söz konusu olabilir. Siyasi partilerin içinde aynı zamanda hiç beklenmedik değişiklikler, ittifakların çatlaması/yön değiştirmesi bile söz konusu olabilir.

Yeniay´da Mars, Kiron kareside mevcut. Tam karesi 6 şubatta meydana geliyor. Şubat'ın ilk haftası sakarlıklar ve kazalara açık olacağız, farkında olmamızda ve acelecilikten uzak durmamiz gerekiyor.

2021´de Satürn – Uranüsün ilk karesi 17 şubatta meydana gelmişti. O dönem olan olayların benzerleri tekrar meydana gelebilir. Bu açıdan o dönem neler olduğuna bir göz atmakta fayda var :

-          9 Şubat - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanMillî Uzay Programı'nı açıkladı.

-          13 Şubat - Gara KatliamıPençe-Kartal 2 Operasyonu'nun başlaması üzerine, PKK, mağarada alıkoyduğu 13 kişiyi öldürdü.

-          2 Mart - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı.

-          4 Mart - Bingöl'den Tatvan'a gitmek için kalkan bir Eurocopter Cougar tipi askerî bir helikopter düştü. Helikopterin içinde bulunan 8. Kolordu Komutanı Osman Erbaş'ın da aralarında bulunduğu 11 asker öldü.

Kova burcunda ki yeniay hatları dünya üzerinde Rusya, Çin , hindistan ve amerika bölgesinden geçmekte. Ayrıca Uranüs çizgisi de Fas ve Ispanya bölgesinden ilerlemekte. Dolayısıyla etkileri buralarda daha baskın görülebilir.

Bir olay daha var ki bu Türkiye´yi çok ama çok etkiliyor ....

15 şubat 2022´de Türkiyenin ilerletilmiş haritasında bir YENIAY meydana gelecek ! Progres haritada Ay her 27-28 senede bir, Yeniay fazına ulaşır. Bu yeniay´ın etkilerini tam olarak ilerletilmiş haritada Dolunay fazı meydana geldiğinde göreceğiz çünkü yeniay fazında atılan tohumların sonucu veya etkileri dolunay fazında tam olarak meydana çıkar. Dolunay fazı ise 23 Eylül 2037 yılında olucak yani yeniayin etkileri Türkiyenin 15 senesine damga vuracak !

Yeniay demek yeni başlangıçlar ,istekler ve yeni hedeflerin olacağını gösterir. Bu tarihten sonra Türkiye adına hiç birsey eskisi gibi olmayacak. Yeni bir dönem başlıyor. Kova burcunda olacağı için bu Kova burcu hangi alanları ve konuları temsil ediyorsa o alanda olacağına işaret eder. Kova burcu astrolojide yeni icatlar, entellektüel ve zihinsel konular, bilimsel gelişmeler, astroloji, astronomi, özgürlük, insan hakları, eşitlik kavramı ,vakıflar , dernekler, kulüpler, sosyal medya, havacılık ve elektrikle, elektronikle ilgili alanlar, bilgisayar sektörü ve marjinal grupları sembolize eder. Kova burcunda yeniay olması demek eski kalıpların geride kalmaya başlayacağı demektir. Kişisel özgürlükler, insan hakları ve eşitlik kavramı çok önemli olacak. Türkiye önümüzde ki 15 sene içerisinde uzayla ilgili yeni adımlar ve yatırımlar da yapabilir. Bununla birlikte yerli yeni icatlar ve bunların kullanımı söz konusu olur.

Ilerletilmiş haritada Yeniay 5.evde meydana geliyor, doğum haritasında ise 8.evde. Bu da tabi ki ekonomiye de işaret etmekte.Yeni Ekonomi reformları olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda merkez bankası kendi dijital parasını da üretebilir yani bu dönem yerli kripto paralar da çıkabilir . Bununla birlikte 5.ev sporu da temsil ediyor. Türkiye spor alanında yep yeni bir sayfa açacak ve yeni bir sistem oturtmaya çalışacak. Bu ülkemizde ki önemli kulüpleri de tabiki etkiliyor. Spor Kulüpleri yeni bir sistem kurabilmek için ortak hareket edebilirler.

16 Şubatta Aslan burcunun 27 derecesinde bir DOLUNAY meydana gelecek

Tutulmanın genel enerjisini anlayabilmemiz için Aslan burcunun hangi alanları simgelediğini bilmemiz gerekiyor. Aslan burcu astrolojide yöneticileri, liderleri, egoyu, yönetimi, çocukları, eğlence mekânlarını, merkezi yerleri, altını, sarayları, parkları, saçları, lüks eşyaları, kibir ve gururu sembolize eder. Bu alanlarda yeni gelişmeler meydana gelebilir. Aslan burcu Kova burcunun tam karşısında bulunur. Kova burcu, “Biz” derken Aslan burcu, “Ben” der. Bu yüzden bu süreç içerisinde ön planda olmak, yönetmek ve her şeye hâkim olmak isteyebilirsiniz.

Bu dolunaya ALPHARD yıldızı eşlik ediyor. Dünya astrolojisinde bu yıldızın etkileri : savaşlar, dünya liderleriyle ilgili olaylar ve öldürülmelerle ilişkili görülür. Kaosu ve çalkantılı dünyayı gösterir. Dolayısıyla dünya liderlerinin ön planda olacağı ve ego savaşlarının döneceği bir zaman olacağı aşikar. Dolunay, Plütona 150 derecelik açı yapıyor. Burada yine güç savaşları meydana gelebilir ancak alphard yıldızında olduğu gibi önemli bir liderin meydan okuması veya öldürülmesi söz konusu olabilir. Medikal astrolojide Aslan burcu kalbi yönettiği için kalp krizi gibi durumlar meydana gelebilir. Bu yüzden kalbinizle ilgili sağlık sorunlarınız varsa doktor kontrollerinizi özellikle bu dönem aksatmayınız.

Bununla birlikte sanatsal başarı ve güçlü ask tutkuları verir. Zaten haritada Venüs – Mars kavuşumu meydana geliyor hemde vega yıldızı ile kavuşum yapıyorlar. Bu yıldız sanatsal yetenek, siyasette şans ve başarı verir. Dolayısıyla sanatsal dolayısıyla için oldukça güzel zamanlardır. Insanların  beğenilerini kazanabilirler. Bu dolunay dönemi yeni aşklarında başlayabileceğini düşünüyorum. Güçlü  aşk tutkuları  söz konusu. Birlikteliği  olanlar ise ilişki içersinde güç savaşlarından , sen – ben kavgalarından uzak dursun.

Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI 

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü