Direkt zum Hauptbereich

31 Ocak haftası


Bu haftanın en önemli olayı 1 Şubatta ki Satürnyen Yeniay ! Yeniay, Uranüse sert bir açı yapıyor , aslında burada Satürn – Uranüs karesini tetikliyor.

Kova burcu astrolojide yenilikleri, icatları, bilimsel gelişmeleri astroloji, astronomi, özgürlük ihtiyacı, insan hakları, vakıflar, dernekler, kulüpler, sosyal medya, dostluklar, havacılık sektörü, isyanlar, grevler ve değişik grupları simgeler. Bu alanlarda yeni gelişmeler meydana gelebilir. Kova burcu Aslan burcunun tam karşısında bulunur. Aslan burcu,  “Ben” derken Kova burcu, “Biz” der. Bu yüzden bu süreç içerisinde kolektife fayda sağlayacak işler ön planda olacaktır. Toplum bilinci önemli olur. Özgürlük için mücadele edilebilir. Bununla birlikte arkadaşlarla vakit geçirmek veya seyahate gitmek isteyebilirsiniz. Biraz olsun bu yorucu ocak ayından sonra nefes almak ve sosyalleşmek iyi gelebilir. Bu dönem başlayacağınız herneyse uzun vadeli sizin hayatınızda bulunabilir ( satürnden dolayı ).

Peki neden Satürnyen ? Satürn bu ‘yeni ay’a kavuşum yaptığı için ‘Satürnyen yeni ay’ deriz. Dolayısıyla Satürn´ün sembolize ettiği alanlar bugünlerde önemli olacaktır. Satürn kısıtlar , engeller ve kurallar koyar. Ayrıca devlet büyükleri ve otorite figürleriyle ilişkilendirilir. Bu yüzden özgürlüğümüzü kısıtlayacak durumlar veya sosyal medya, internet erişim engelli ve kısıtlamaları söz konusu olabilir. Bununla birlikte otorite figürleriyle sorunlar ve anlaşmazlıklar da gündeme gelebilir.

Ancak Satürnün diğer bir anlamı ise sorumluluk almak. Sorumluluk almanız gereken bir durum veya bir iş söz konusu olabilir. Tabi ki bu zihinsel açıdan bir baskı /stres veya kaygı hissetirebilir. ´´ Yapabilir miyim ? veya Geleceğim ne olacak ?´´ gibi endişeler yükselebilir. Işte tam da burada sorumluluk almanın , olgun davranış sergilemenin ve soğukkanlı olmanın ne kadar elzem olduğunu anlayacaksınız.

Yeniay an haritasında 12.evde meydana geliyor. 12.ev arka planda olan işleri, gizli olayları , uzakları, geçmişi ve karmayla ilişkilendiriliyor. Aynı zamanda Satürnde karmanın lordu. Bu yüzden ruhların birbirini tanıdığı kadersel ilişkilerin başlangıcı veya biraraya gelmesi söz konusu olabilir. Karmik ve kadersel durumlar meydana gelebilir yani 12.ev konularında olaylara pek müdahele edemeyiz, olması gereken olur. Unutmayın tesadüf diye birşey yokturtevafuk vardırTesadüf kendi kendine olan demektir, tevafuk ise Allah(cc.) tarafından olan demektir.

Uranüsün Yeni Ay´a kare açı yapması sıradışı ve beklenmeyeni de beklememiz gerektiğine işaret ediyor ! Aslında burada Satürn – Uranüs karesi tetikleniyor. Burada elektrik kesintileri gibi durumlarında olabileceğini hatta sosyal medya platformların çökebileceğini düşünüyorum.

Satürn - Uranüs karesinin etkileri nelerdir ?

  • Geleneklerin sarsıldığı bir zaman dilimi
  • Otoriteye başkaldırı ve isyanlar
  • Bağımsızlık ilanları
  • Büyük göç
  • Suikastlerin dönemi
  • Edebiyatta büyük eserler çıkar
  • Bilimsel alanda önemli gelişmeler olur
  • Eski ile yeni arasında gidip gelir
  • Doğal afetleri

Uranüs zaten yer sarsıntılarını , beklenmedik durumları ve ansızın gelen olayları temsil eder. Dolayısıyla bu dönem deprem, uçak kazaları , isyanlar ve ayaklanmalar dünya genelinde meydana gelebilir. Hak Arayışı, bir sistemin değişmesi veya değişmesi için mücadele etmek söz konusu olabilir. Özellikle devlet kurumlarıyla ilgili, vakıflar ve derneklerin yönetiliş tarzıyla ilgili bir değişim söz konusu olabilir. Siyasi partilerin içinde aynı zamanda hiç beklenmedik değişiklikler, ittifakların çatlaması/yön değiştirmesi bile söz konusu olabilir.

Yeniay´da Mars, Kiron kareside mevcut. Tam karesi 6 şubatta meydana geliyor. Şubat'ın ilk haftası sakarlıklar ve kazalara açık olacağız, farkında olmamızda ve acelecilikten uzak durmamiz gerekiyor.

2021´de Satürn – Uranüsün ilk karesi 17 şubatta meydana gelmişti. O dönem olan olayların benzerleri tekrar meydana gelebilir. Bu açıdan o dönem neler olduğuna bir göz atmakta fayda var :

-          9 Şubat - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanMillî Uzay Programı'nı açıkladı.

-          13 Şubat - Gara KatliamıPençe-Kartal 2 Operasyonu'nun başlaması üzerine, PKK, mağarada alıkoyduğu 13 kişiyi öldürdü.

-          2 Mart - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı.

-          4 Mart - Bingöl'den Tatvan'a gitmek için kalkan bir Eurocopter Cougar tipi askerî bir helikopter düştü. Helikopterin içinde bulunan 8. Kolordu Komutanı Osman Erbaş'ın da aralarında bulunduğu 11 asker öldü.

Kova burcunda ki yeniay hatları dünya üzerinde Rusya, Çin , hindistan ve amerika bölgesinden geçmekte. Ayrıca Uranüs çizgisi de Fas ve Ispanya bölgesinden ilerlemekte. Dolayısıyla etkileri buralarda daha baskın görülebilir.

Merkür 4 Şubatta durağan konumuna geçiyor ! Bu yüzden o gün iletişim sorunları meydana gelebilir. Aynı zamanda trafikte de dikkat edilmesi gereken bir gün. Önemli konuşmalarınızı veya imza işlerinizi bugün yapmayınız !

Yeniay´da etkili olan Güneş ,Satürn kavuşumu tam olarak 4 Şubatta meydana geliyor!

Satürn bir öğretmen gibidir ve zorluklarla imtihan eder insanı. Bugünlerde Satürn’ün Güneş’le kavuşması bizi bir nevi karamsar, kaygılı ve depresif ruh hâli içerisine sokabilir. Güneş bizim özümüzü, hayat amacımızı ve enerjimizi simgeler. Dolayısıyla enerjiniz düşük olabilir ve sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gerekir. Özellikle etrafınızda bulunan yaşlı insanların veya babanızın sağlığı söz konusudur. Ayrıca Dünya astrolojisinde Güneş önemli kişileri ve liderleri simgeler. Otoriteye karşı isyanlar artabilir ve finans kurumlarından veya önemli büyük şirketlerden kötü haberler veya önemli anlaşmalar duyulabilir. Evren adeta daha çok çalışmamız gerektiğini bize hissettiriyor! Sorumluluk almak, ciddi işlere uğraşmak veya organizasyon gereken işleri halletmek için uygundur ancak merkür duragan konumu unutmayiniz ! Kendi kariyeriniz hakkında düzenlemeler ve planlamalar yapabilirsiniz. Hayat amacınızı tekrar gözden geçirerek yolunuza emin adımlarla ilerleyebilirsiniz !

HAFTANIN GÜNLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ :

Salı : Sabah saat 08:45´de Kova burcunda bir yeniay meydana geliyor. Bu yeniay´la ilgili detaylı yazıyı yukarda okuyabilirsiniz. Saat 14:01´de ay satürn ile kavuşum yapıp, boşluğa geçiyor. Saat 14:00´den sonra işlerinizi bırakmanızı tavsiye etmem.

Çarşamba : Saat 13:59´dan sonra Ay Balık burcunda olacak ve tüm gün burada hareket edecek. Daha duygusal, empatik, merhametli ve fedakâr ruh hâli içerisinde oluruz. Sezgilerinizin ve hayal gücünüzün çok etkili olduğu günlerdir. Mantıkla hareket edeceğiniz bir gün değildir, daha çok kalbinizin sesini dinlersiniz. Spiritüel çalışmalar yapmak, meditasyon, yoga veya dua etmek için idealdir. Yeniay´in sert enerjisindan sonra bir nevi biraz daha rahatlayabileceginiz bir zaman.

Perşembe : Sabah saat 08:30´da Ay önce Uranüs sonra saat 09:34´de Venüs ile sekstil açı yapacak. Dolayısıyla yaratıcı olabileceğimiz ve ilişkilerimizde sürpriz durumlarla karşılaşabileceğimizi gösterir. Bugünü sevdiklerimizle geçirmek açısından  kullanabilirsiniz.

Cuma: Saat 07:12´de Merkür durağan konumuna geçiyor ! Dolayısıyla bugün iletişim konularına dikkat ediniz, iletişim sorunları meydana gelebilir. Bununla birlikte trafikte de dikkat edilmesi gereken bir gün ! Ay, saat 12:40´da Plüton ile sekstil açı  yaparak boşluğa geçiyor. Saat 17:56´da Ay Koç burcuna geçiyor. Bugün ayrıca mars, jüpiter arasında sekstile açı meydana geliyor. Jüpiter’in çoğaltan ve genişleten etkisinden dolayı motivasyonunuz ve enerjiniz çoğalır. Bu açı çoğunlukla dini amaçlar için uğraşan kişilerin haritalarında rastlanır. Dolayısıyla dini konulara bu zaman diliminde daha fazla eğilim olacaktır. Keşfetmek, yeni bilgiler öğrenmek için uygundur. Risk almak ve harekete geçmek size bugünlerde kolay gelecektir. Ancak bu hafta özellikle mars-kiron etkileşimi de olduğundan kazalara açık bir hafta. Dikktali olmakta fayda var ! Saat 22:04´de Güneş ile Satürn kavuşumu meydana geliyor. Satürn bir öğretmen gibidir ve zorluklarla imtihan eder insanı. Bugünlerde Satürn’ün Güneş’le kavuşması bizi bir nevi karamsar, kaygılı ve depresif ruh hâli içerisine sokabilir. Güneş bizim özümüzü, hayat amacımızı ve enerjimizi simgeler. Dolayısıyla enerjiniz düşük olabilir ve sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gerekir. Detaylı yazıyı yukarda okuyabilirsiniz.

Cumartesi : Ay bütün gün Koç burcunda seyahat edecek. Oldukça girişken, heyecanlı ve enerjik bir ruh hâli içerisinde oluruz. Saat 09:27´de Ay, Mars karesi kesinleşiyor ve sonrasında saat 11:04´de kiron ile kavuşum yapıyor. Dolayısıyla Ay, mars – kiron etkileşimini öncesinden aktif ediyor. Bu sakarlıklar ve kazalara açık olacağımizi, farkında olmamızda ve acelecilikten uzak durmamız gerektiğini gösteriyor. Saat 15:56´da Ay, Venüs karesi oluşuyor. Bu da ilişkilerde problemlerin olabileceğine işaret  eder yani bugün biraz daha tartışmaların veya sakarlıkların olabileceği bir gün. Sinirlerinize hâkim olmaya çalışın.                                                                                                         

Pazar: Saat 15:57´de mars, kiron karesi oluşuyor. Tartışmalara , kazalara ve sakarlıklarıa açık bir zaman. Önemli konuşmalarınızı bugün yapmanızı tavsiye etmem. Saat 20:20´de Ay, Plüton ile kare yaparak boşluğa geçiyor.


Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI

 

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü