Direkt zum Hauptbereich

17 Ocak Haftası


Bu haftann en önemli olayı 18 ocakta ki Yengec dolunayı !

Dolunayın genel enerjisini anlayabilmek için Yengeç burcunun hangi alanları simgelediğini bilmemiz gerekiyor. Yengeç burcu astrolojide aile, yuva, anne, yerleşim, güvenlik, geçmiş, vatan ve millet konularını sembolize eder. Dolayısıyla bu konuların daha fazla gündeme geleceğini gösterir. Bu zaman diliminde daha hassas, alıngan ve kırılgan davranışlar sergileyebileceğimiz bir dönemdir çünkü geçmişle ilgili konular sık sık zihnimizi meşgul edebilir.

Dolunay´da Retro Merkür, Uranüs ile kare (sert) bir açı yapıyor. Özgürlüğümüz bugünlerde en önemli konulardan birisi olacaktır; özellikle fikir özgürlüğü. Kendi bildiğiniz yolda ilerlemek istersiniz ve kimse sizi bu yolunuzdan alıkoyamaz. Bu alanda size karışan olduğunda sert reaksiyonlar vermeye eğilimli olabilirsiniz. Aile ve yakın arkadaşlarınıza karşı ani bir tepki verebilirsiniz. Ancak burada Merkür Retro olduğu için  harita bize iki kere düşün öyle konuş diyor ...

Dolunaylarda Ay ve Güneş prensibi karşı karşıya gelmektedir yani dişil ile eril enerjinin zıtlaşması. Dolunay Plütona ve Juno´ya karşıt açı  yapmakta. Ilişkiler ve duygularınızda köklü dönüşümler söz konusu. Bu da ilişkilerde zorluklar , hesaplasmalar ve ayrılıkların olabileceğini gösterir. Aile içi sorunlarda gün yüzüne çıkabilir .

20 Ocak´ta Güneş Kova burcuna geçiş yapıyor ! Şimdiden tüm Kova burçlarının doğum günleri kutlu olsun !

HAFTANIN GÜNLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ :

Pazartesi : Ay bütün gün yengeç burcunda hareket edecek. Saat 13:18´de Ay, Neptün üçgeni kesinleşiyor. Ay, Yengeç burcundayken çok rahat ettiği bir yerleşimdedir. Duygusal meseleler, aile, yuva, çocuklar ve evle ilgili konular ön plana çıkar. Aileyle daha fazla vakit geçirmek isteyebilirsiniz ve eğer ailevi sorunlarınız varsa bunları çözmek için de uygun bir gündür. Ay, Yengeç burcundayken son derece anaç, merhametli, duygusal ve kırılgan bir ruh hâli içerisinde oluruz. Duyguların oldukça yoğun olacağı zamanlardır. Geçmişe duyulan özlem de artar. Bu nedenle geçmişte anılarınız olan yerleri ziyaret etme isteği oluşabilir.

Salı : Ay saat 00:07´de önce Plüton ile karşıt açı yapacak sonra saat 02:48´de dolunay meydana gelecek ! Bu karşıtlıktan sonra ay boşluğa geçecek. Dolunayla ilgili detaylı yazıyı yukarda okuyabilirsiniz. Ay saat 07:02´de Aslan burcuna geçiyor. Organizasyonlar, partiler ve toplantılar ön planda olacaktır. Herkesin gözü önünde olmak, beğenilmek ve takdir edilmek isteyebilirsiniz. Ayrıca lükse olan düşkünlüğümüz had safhada olabilir. Bu yüzden alışveriş yaparken ‘markalı’ giyimleri tercih edersiniz. Konser, tiyatro gibi gösterilere de katılabilirsiniz. Çocuklarla da ilgilenmek için güzel bir gündür. Ay, Aslandayken saç bakımı yaptırmak veya kestirmek en doğru tercih olacaktır. Eğer saçınızı bugün boyarsanız daha yoğun renkler elde edebilirsiniz. Saat 13:04´de Merkür, Kiron sekstil açısı meydana geliyor. Içe dönmek ve kendimizi şifalandırmak için güzel zamanlar. Meditasyon, spiritüel çalışmalar hatta pskolojik danışmanlık almak açısından son derece uygundur. Saat 23:39´da Ay, son olarak Merkür ile karşıt açı yapacak. Bu saatlerde iletişim biraz gergin olabilir. Tartışmalara müsait zamanlar. Önemli konuşmalarınızı bu saatlere bırakmayınız.

Çarşamba : Ay bütün gün Aslan burcunda hareket edecek. Saat 04:11´de Ay, Uranüs karesi kesinleşiyor. Sonrasında saat 10:18´de Ay, Satürn karşıtlığı meydana geliyor. Bu bütün gün biraz mücadele ile geçebileceğini  gösterir. Eğer, “Benim dediğim doğrudur!” derseniz, sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Otorite figürleriyle bazı sorunlar ve anlaşmazlıklar oluşabilir.

Perşembe: Güneş saat 05:38´de Kova burcuna geçiyor. Şimdiden tüm Kova burçlarının doğum günleri kutlu olsun. Saat 11:15´de Ay, Mars ile üçgen açı yaparak boşluğa geçiyor. Saat 17:01´de Ay başak burcuna geçiyor. Ay, Başak burcunda olduğunda son derece mükemmeliyetçi, seçici, detaycı ve eleştirici olursunuz. Hiçbir detay gözünüzden kaçmayabilir. Bu yüzden yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışırsınız. Ancak eleştirilerin dozunu kaçırmamaya özen gösterin. Daha akılcı ve mantıklı kararlar alma eğiliminde oluruz. Günlük rutin işleri halletmek için de idealdir.

Cuma : Bugün saat 13:27´de Ay, önce Uranüs sonra saat 16:18´de Venüs ile üçgen açı yapacak. Bu da ani beklenmedik güzel gelişmelere yol açabilir. Bugünün başka bir etkileşimi yok.

Cumartesi : Saat 08:43´de Ay, Neptün karşıtlığı meydana geliyor. Hayal kırıklıklarına ve duygusal anlamda daha çok hassas olmamıza işaret eder. Bu yüzden kimsenin kalbini kırmamaya  özen gösterin. Saat 18:52´de Ay, Plüton üçgeni meydana geliyor. Duygularımızı ifade etmekten hatta birine destek olmak açısından uygundur. Saat 22:45´de Ay, Mars ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay boşluktayken önemli işlere başlanılmaz, bilginiz olsun.

Pazar : Saat 01:02´de Ay terazi burcuna geçiyor. Hak ve adaletin ön planda olacağı ve güçlü olanın değil, haklı olanın önem kazanacağı bir gündür. Huzur ve sakinlik arayışın[1]da olursunuz. Son derece kibar, nazik ve uyumlu davranmaya eğilimli olursunuz. Sanatsal konularla ilgilenmek için de güzel bir zamandır. Sinema, tiyatro veya konser gibi etkinliklere katılmak ayrı bir keyif verir. Ayrıca modayla ilgili etkinliklere de katılabilirsiniz. Ay sabah saat 06:42´de önce Güneş sonra saat 07:46´da Merkür ile üçgen açı yapacak. Bu da sabah saatlerinde sevdiklerimizle güzel zamanlar geçirebileceğimizi gösterir. Saat 13:27´de Güneş, Merkür kavuşumu meydana geliyor. Merkür retrosu devam etmekte. Dolayısıyla içe  dönmek ve geleceğe dair düşüncelerimizi veya isteklerimizi not etmek açısından  uygundur. Imgeleme çalışmaları yapılabilir. Saat 17:24´de Ay, kiron karşıtlığı kesinleşiyor. Saat 22:21´de Ay, Venüs karesi meydana geliyor. Bu da akşam saatlerinde ilişkilerde problemlerin ve anlaşmazlıklar olabileceğini gösterir. Daha kaprisli ve alıngan tavırlar  sergileyebiliriz.

Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI



Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü