Direkt zum Hauptbereich

10 Ocak Haftası

 


11 ocak ile 19 ocak tarihleri arasında haziran 2021´de oluşan 2.satürn uranüs noktası yine transit Satürn tarafından tetiklencek ! Satürn – Uranüs kareleri sadece 2021 yılında değil , 2022 yılında da etkili olmaya devam edecek … Bu da 2022 yılında dünyanın asıl gerçek ekonomik krizle yüzleşmek zorunda olacağını gösteriyor. Bu durumun dünyada politik değişimlere neden olabilecegini gösteriyor.

12 ocakta Mars, Neptün karesi meydana geliyor !

Mars bizim harekete geçme enerjimiz, motivasyonumuz, cesaretimiz, gücümüz ve savunma sistemimizi, Neptün’se hayalleri, net olmayanları, sezgileri, sanatı, manevi temaları, çözülmeyi ve fedakârlığı sembolize eder. Harekete geçmekte ve doğru kararları almakta zorlanacağınız bir enerji gökyüzünde hâkim olacak. Yönünüzü tam belirleyemezsiniz. Arabada giderken birden önünüzü sis kaplıyormuş gibi düşünebilirsiniz bu Mars-Neptün etkileşimini. Eğer bir işe başlarsanız o zaman vazgeçişlere ve caymalara hazırlıklı olun! Ayrıca dalgın ve unutkanlık görülebilir. Bu yüzden özellikle araç kullanırken çok dikkatli olun. Alkolün etkisi bu dönem daha yoğun olacağı için, aşırı alkol tüketiminden uzak durun. Zehirlenmeler meydana gelebilir, çünkü vücudun bağışıklık sistemi çökebilir. Su ve denizle ilgili kazalar gündeme gelebilir.

Merkür Kova burcunda ki RETRO hareketi 13 ocak – 5 Şubat arası meydana gelecek!

Merkür aslında geri gitmiyor sadece yer bakışlı (dünya) olarak geri gidiyormuş gibi gözüküyor. Merkür retrosunun hayatımızdaki etkileri daha yoğun hissedildiği için bu retro en bilinen retrolar arasında geçiyor. Merkür bizim zihnimiz, nasıl iletişim kurduğumuz ve her türlü bilginin alışverişiyle bağlantılıdır. Ticaret, eğitim ve elektronik aletleri Merkür’den sorulur. Peki, Merkür retro olunca ne oluyor? Zihnimiz ters çalışır ve geçmişi hatırlamaya başlarız. Bu saydığım alanlarda sorunlar ve aksaklıklar meydana gelir. Öncelikle Merkür gerilemesinde hayatlarınızda önemli değişimler yapmayın. Bu retro sürecinde kime mesaj attığınızı iki kere kontrol edin, çünkü mesajlar karışabilir. Her türlü yazı ve belge işlerinde dikkatli olmanız gerekiyor. Merkür retrosu elektronik aletlerinizi ve anlaşmaları bozar. Evlenmek için uygun bir süreç değildir. Ayrıca seyahatlere çıkacak olanlar bavullarına adreslerini yazmayı ihmal etmesinler, çünkü kaybolma riski gündemde olur. Arabalarınızı daha dikkatli kullanın ve bakımını mutlaka yaptırın. Eski arkadaşlarınızı veya eski sevgilinizi görebilirsiniz. Bilgisayardaki eski dosyalarınızı düzenlemek ve eski eşyalarınızı atmak için harika bir zamandır. Arkadaşlarınız arasında yanlış anlaşmalar ve tartışmalar meydana gelebilir. Ancak eski arkadaşlarınız ´da tekrar karşınıza  çıkabilir . Geleceğe dair hayallerinizde bir umutsuzluk durumu oluşabilir ancak ümidinizi kaybetmeyin, bu dönemi retro sonrası harekete geçmek için kullanın. Her şeyi tekrar gözden geçirin

16 ocakta Güneş , Plüton kavuşumu meydana geliyor !

Gökyüzü size kendinizi toplum önünde daha etkili, güçlü ve karizmatik göstermek için fırsat tanıyor. Pluton bilinçaltı, ökült ve metafizik konularla da bağlantılıdır. Bu yüzden bu alanda çalışmak için veya psikolojik terapiler almak için harikadır. Kendinizi dönüştürebilirsiniz; örneğin kişisel gelişim eğitimleri alabilir veya kendinizde beğenmediğiniz özellikleri değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda ilişkilerinizde krizler oluşabilir, çünkü kıskançlık, manipülasyon ve şiddet ön planda olacaktır. Birinden intikam almak size hiçbir şey getirmez. Zaten burada asıl öğrenmeniz gereken kendi gücünüzü doğru işler peşinde harcamak ve kontrol altında tutabilmektir. Babanız veya otorite figürlerinin sağlığına da dikkat edin.

HAFTANIN GÜNLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ :

Pazartesi : Ay bugün saat 10:22´de Plüton ile kare açı yaparak boşluğa geçiyor. Saat 17:46´da Ay boğa burcuna geçecek. Ay' ın bugün son etkileşimi ise saat 22:47´de Jüpiter ile sekstil açısı. İştahımızın artacağı günlere geldik ! Son derece huzurlu ve sakin bir ruh hâli içerisinde olacağız. Boğa burcu keyfine ve konforuna çok değer verir. Bu yüzden tembellik yapmak için ideal bir gündür. Bir gurme gibi her şeyi denemeye çalışırken bulabilirsiniz kendinizi. Ama sonradan bu kilolar başınıza dert olabilir. Dolayısıyla önceden kontrollü hareket etmeye çalışın!

Salı : Bugün saat 06:27´de Güneş , Neptün sekstil açısı meydana geliyor. Oldukça merhametli ve duygusal olacağınız bir gündür. Hayal gücünüz ve yaratıcılığınız sayesinde güzel çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle şairler ve yazarlara yarayacak bir gündür. Neptün mantık ötesi ve ezoterik konuları simgeler. Dolayısıyla bu alan eğiliminiz artabilir. Yardım faaliyetlerinde gönüllü olarak da çalışabilirsiniz. Saat 12:37´de Ay, Merkür karesi meydana geliyor. Iletisim açısından sorunların olabileceği zamanlar. Bu yüzden önemli konuşmalarınızı bu saatlere bırakmayınız. Saat 15:21´de Ay, Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Esnek olmak gerekiyor çünkü her an her şey olabilir. Uranüs şaşırtıcı olaylara sebebiyet verebilir. Saat 19:53´de Ay, Satürn karesi oluşuyor. Duygusal olarak kısıtlanmış hissedebiliriz kendimizi. Bugün işleri  oldurmakta biraz zorlanabiliriz ve bazı engellerle uğraşmak zorunda kalabiliriz.

Çarşamba : Saat 00:43´de Mars, Neptün karesi meydana geliyor. Mars bizim harekete geçme enerjimiz, motivasyonumuz, cesaretimiz, gücümüz ve savunma sistemimizi, Neptün’se hayalleri, net olmayanları, sezgileri, sanatı, manevi temaları, çözülmeyi ve fedakârlığı sembolize eder. Harekete geçmekte ve doğru kararları almakta zorlanacağınız bir enerji gökyüzünde hâkim olacak. Saat 03:33´de Ay, Venüs üçgeni ve saat 11:38´de Neptün sekstili meydana geliyor. Sonrasında saat 14:19´da Ay, Güneş üçgeni kesinleşiyor. Öğlen vakitlerinde daha uyumlu ve dengeli bir enerji söz konusu olacak. Saat 22:38´de Ay boşluğa geçiyor.

Perşembe: Saat 06:07´de Ay ikizler burcuna geçiyor. Eğitim ve araştırma konularında başarılı olabileceğiniz bir gün. İkizler burcu Merkür  yönetiminde olduğundan iletişim becerilerinizi en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Saat 12:24´de Ay, Jüpiter karesi meydana geliyor. Abartilara müsait bir zaman özellikle iletişim konusunda. Jüpiter iyi veya kötü herşeyi çoğaltır. Etik dışı olaylardan ve dedikodulardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Saat 23:55´de Ay, Kiron sekstili meydana geliyor. Ruhumuzu iyi gelecek şeyler yapabiliriz. Kisisel gelisim acisindan kitap okumak içinde uygundur.

Cuma : Bugün Ay tüm ikizler burcunda hareket edecek. Saat 09:25´de Ay, Satürn üçgeni meydana geliyor. Bu önemli kişilerle daha doğrusu otorite figürleriyle sabah saatlerinde görüşmeler yapmak için iyi olduğunu gösterir. Saat 14:41´de Merkür retrosu başlıyor ! Retroyla ilgili detaylı yazıyı yukarda okuyabilirsiniz.

Cumartesi : Ay saat 05:21´de Mars ile karşıt açı yapıyor ve sonrasında boşluğa geçiyor. Saat 19:10´da Ay yengec burcuna geçecek. Yani nerdeyse ay bütün gün boşlukta hareket edecek. Dolayısıyla önemli Işlerinizi  bugün başlamanızı tavsiye ederim. Ay, Yengeç burcundayken çok rahat ettiği bir yerleşimdedir. Duygusal meseleler, aile, yuva, çocuklar ve evle ilgili konular ön plana çıkar.

Pazar : Saat 12:52´de Ay kiron ile kare açı yapacak. Bu bir nevi duygusal olarak daha hassas ve alıngan olabileceğimizi gösterir. Ailevi sorunlar varsa gündeme gelebilir. Saat 16:57´de Ay, Uranüs sekstil açısı meydana geliyor. Sürpriz gelişmeler söz konusu olabilir. Yaratıcılığımızı konuşturalım ...Saat 17:50´de Güneş , Plüton kavuşumu meydana geliyor. Kendinizi dönüştürebilirsiniz; örneğin kişisel gelişim eğitimleri alabilir veya kendinizde beğenmediğiniz özellikleri değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda ilişkilerinizde krizler oluşabilir, çünkü kıskançlık, manipülasyon ve şiddet ön planda olacaktır. Son olarak saat 23:50´de Ay, Venüs karşıtlığı meydana gelecek. Ilişkiler açısından tatsiz bir zaman dilimine işaret ediyor. Bugün ilişkilerle ilgili pek rahat bir enerji mevcut değil yani orta yolu bulmakta ve anlaşmakta zorluk çekebiliriz.

Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü