Direkt zum Hauptbereich

Ocak 2022


Ocak ayında Venüs retrosu devam ediyor. Bunun haricinde Venüs – Güneş kavuşumu, merkür retrosu , yeniay ve dolunay meydana gelecek.

2 ocakta oğlak burcunun 12 derecesinde bir Yeniay meydana geliyor. Nunki sabit yıldızı bu yeniayda etkili olacak. Ay, Dünya’dan en yakın olduğu Yerberi (Prerigee) konumundan geçiyor. Dolayısıyla bu bir supermoon olarak geçmekte. Aşağıda yeniayın haritasını görmektesiniz.

Bu yeniayın enerjisini anlayabilmemiz için öncelikle Oğlak burcunun hangi alanları simgelediğini bilmemiz gerekiyor. Oğlak burcu astrolojide kariyer, ekonomi, dünya ticareti, devlet kurumları, politik düzen, organizasyonlar, otorite figürlerini ve toplumsal prestiji sembolize eder. Geleceğiniz ve Kariyerinizle ilgili adımlar atmak ve harekete geçmek  isteyebilirsiniz. Yeniayın yöneticisi Satürn, değişim gezegeni Uranüs ile kare açı yapmakta. Dolayısıyla bu Hayatınızla ve kariyerinizle ilgili değişikliğe gidebileceğinizi gösteriyor. Ancak büyüklerinizle ve otorite figürleriyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Zaten Venüs retrosu da devam etmekte. Burada Venüs – Plüton ile kavuşumda bulunuyor. İlişkilerinizde tutku, kıskançlık ve sahiplenme duyguları ön planda olacaktır. Bugünlerde başlanan ilişkiler hayatınızda iz bırakacak kadersel ilişkiler olacaktır. ( Venüs retrosunda yeni ilişkilere başlamayı tavsiye etmem ) Bu ilişkiyi öncelikle gizli tutmaya çalışabilirsiniz. Venüs aşk, Pluton da dönüşüm demektir. Aşk insanı büyütür ve olgunlaştırır. Böyle deneyimler yaşamaya hazır olun !

Eski aşklarınıza  tekrar geri dönebilirsiniz veya bu gizli ilişki ortaya çıkabilir. Partnerinizle birbirinize daha güçlü bağlanabilirsiniz ama aynı zamanda zaten sorunlu bir ilişkiniz varsa bu yıkıcı etkilere sebep olacaktır. Bu dönem dikkat ediniz gayrı meşru hamilelikler olabilir.

Venüs-Pluto etkileşimi olumsuz çalışacak olursa aldatma, takıntı, şüphe ve tehlikeli aşk söz konusu olacaktır. İlişkilerinizdeki tutkunun dozunu ayarlamaya çalışın. Ayrica bu dönem üstü ortülmüs kadin cinayetleri ortaya cikabilir veya olabilir. Bunun haricinde şiddet, taciz ve cinsel saldırılar ifşa edilebilir.

Nunki sabit yıldızının etkilerinde gemi kazaları, cinayetler, suikastler, zehirli kimyasallar ve ani gelen şansla ilgilidir. Bu kariyer açısından şansları göstersede ilişkilerde ve özellikle kadınlarla ilgili üzücü olaylara yol açabilir.

Plüton gezegeni Terebellum yıldızı ile kavuşum yapmakta. Terebellum yıldızı patlamalar, suikastler, havayolu kazaları, terrör ve depremleri tetikleyebilir.

Peki bu yeniay Türkiyeyi nasıl etkileyecek ? 


Yeniay türkiye haritasının 7.evinde meydana geliyor ve Plütona karşıt açı yapıyor. Burada Türkiyeyi tehdit edecek bir durumlar olabilir. Venüs retrosunun´da burada olması bazı anlaşmaların bozulabileceğini veya tekrar gözden geçirebileceğimizi gösterir. Yeniay aynı zamanda 4.evdeki Mars´a sert bir açı yapıyor. Ülkenin iç güvenliği bu dönem önemli olacak. Ülke içinde terrör olaylarına dikkat etmek gerekir.

9 ocak 2022´de Venüs – Güneş kavuşumu 18 derece oğlak burcunda meydana gelecek. Burada Sheliak Yıldızı etkin. Bu Yıldızı siyasetçilerin gizli olaylarına, otorite ile sorunlara ve cinsel maceraları gösterir daha doğrusu bu tür olaylar bu dönem ortaya çıkar, gizli kalmaz. Bireysel hayatlarımızda da eski ilişkilerin gündeme geleceği zamanlardır. Eskilerle ilgili geleceğe dair her şeyi  düşünebilirsiniz, gözden geçirebilirsiniz. Bazılarınız eskilerle yola devam etme kararı alacak , bazılarınız ise tamamen o konuyu kapatacak. (haritanıza bağlı).

Merkür Kova burcunda ki RETRO hareketi 14 ocakta – 14 Şubat arası meydana gelecek!

Merkür aslında geri gitmiyor sadece yer bakışlı (dünya) olarak geri gidiyormuş gibi gözüküyor. Merkür retrosunun hayatımızdaki etkileri daha yoğun hissedildiği için bu retro en bilinen retrolar arasında geçiyor. Merkür bizim zihnimiz, nasıl iletişim kurduğumuz ve her türlü bilginin alışverişiyle bağlantılıdır. Ticaret, eğitim ve elektronik aletleri Merkür’den sorulur. Peki, Merkür retro olunca ne oluyor? Zihnimiz ters çalışır ve geçmişi hatırlamaya başlarız. Bu saydığım alanlarda sorunlar ve aksaklıklar meydana gelir. Öncelikle Merkür gerilemesinde hayatlarınızda önemli değişimler yapmayın. Bu retro sürecinde kime mesaj attığınızı iki kere kontrol edin, çünkü mesajlar karışabilir. Her türlü yazı ve belge işlerinde dikkatli olmanız gerekiyor. Merkür retrosu elektronik aletlerinizi ve anlaşmaları bozar. Evlenmek için uygun bir süreç değildir. Ayrıca seyahatlere çıkacak olanlar bavullarına adreslerini yazmayı ihmal etmesinler, çünkü kaybolma riski gündemde olur. Arabalarınızı daha dikkatli kullanın ve bakımını mutlaka yaptırın. Eski arkadaşlarınızı veya eski sevgilinizi görebilirsiniz. Bilgisayardaki eski dosyalarınızı düzenlemek ve eski eşyalarınızı atmak için harika bir zamandır. Arkadaşlarınız arasında yanlış anlaşmalar ve tartışmalar meydana gelebilir. Ancak eski arkadaşlarınız ´da tekrar karşınıza  çıkabilir . Geleceğe dair hayallerinizde bir umutsuzluk durumu oluşabilir ancak ümidinizi kaybetmeyin, bu dönemi retro sonrası harekete geçmek için kullanın. Her şeyi tekrar gözden geçirin

Son olarak 18 Ocakta bir Yengeç dolunayı meydana geliyor …



Dolunayin genel enerjisini anlayabilmek için Yengeç burcunun hangi alanları simgelediğini bilmemiz gerekiyor. Yengeç burcu astrolojide aile, yuva, anne, yerleşim, güvenlik, geçmiş, vatan ve millet konularını sembolize eder. Dolayısıyla bu konuların daha fazla gündeme geleceğini gösterir. Bu zaman diliminde daha hassas, alıngan ve kırılgan davranışlar sergileyebileceğimiz bir dönemdir çünkü geçmişle ilgili konular sık sık zihnimizi meşgul edebilir.

Dolunay´da Retro Merkür, Uranüs ile kare (sert) bir açı yapıyor. Özgürlüğümüz bugünlerde en önemli konulardan birisi olacaktır; özellikle fikir özgürlüğü. Kendi bildiğiniz yolda ilerlemek istersiniz ve kimse sizi bu yolunuzdan alıkoyamaz. Bu alanda size karışan olduğunda sert reaksiyonlar vermeye eğilimli olabilirsiniz. Aile ve yakın arkadaşlarınıza karşı ani bir tepki verebilirsiniz. Ancak burada Merkür Retro olduğu için harita bize iki kere düşün öyle konuş diyor ...

Dolunaylarda Ay ve Güneş prensibi karşı karşıya gelmektedir yani dişil ile eril enerjinin zıtlaşması. Dolunay Plütona ve Juno´ya karşıt açı yapmakta. Ilişkiler ve duygularınızda köklü dönüşümler söz konusu. Bu da ilişkilerde zorluklar , hesaplasmalar ve ayrılıkların olabileceğini gösterir. Aile içi sorunlarda gün yüzüne çıkabilir.

30 Ocakta Güneş , Uranüs karesi kesinleşiyor !

Özgürleşme arzunuz had safhada olur. Kendi yolunuzda ilerlemek ve farklı olanı deneyimlemek isteyebilirsiniz. Size engel olacak ve karşınızda duracak kişilere karşı isyankâr ve asi tavırlar sergileyebilirsiniz. Özellikle otorite figürlerine veya babanıza karşı. Ancak isyankâr tavırlar ve öfke patlamaları size zarar verecektir. Ne demişler, ‘Kontrolsüz güç, güç değildir!’ Bu yüzden sakin kalmaya çalışmalısınız, çünkü bu dengesiz çıkışlar sizin sağlığınızı da etkileyebilir. Kazalara açık olduğumuz bir dönemdir. Ayrıca kalp ve tansiyon sorunları daha fazla görülebilir. Geçmiş iki sene içerisinde her Güneş, Uranüs olumsuz açılarında Türkiye siyasetinde bir hareketlenme olmuştur; örneğin erken seçim çağrıları veya referandum kararı gibi. Bakalım bu sefer nasıl bir sürpriz bizi bekliyor ?

Hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir OCAK AYI olsun …

Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI


Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü