Direkt zum Hauptbereich

Satürn döngüsü nedir ? Hangi evde hangi etkiyi yaratır ?

17 aralık 2020 itibariyle haritasında Satürnü Kova olanlar Satürn döngüsüne girdiler. Yani bu tarihler arasında doğanlar : 

- 3 ocak 1962 - 24 mart 1964

- 17 eylül 1964 - 16 aralık 1964

- 6 şubat 1991 - 21 mayıs 1993

- 30 Haziran 1993 - 29 Ocak 1994


Önce kısa bir hatırlatma yapayım. Satürn karma'nın Lordu´dur ve kişinin ruhsal olarak dünyaya geliş amacını simgeler. Karma , sanskritçe dilinde ´´´hareket´´ anlamına gelir. Türkçede ´´ ne ekersen onu biçersin´´ sözü eş değerdir. Bununla ilgili bir Hadis-i Şerif bile mevcut ´´ Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz´´. 


Satürn 29 senede bir turunu tamamlar ve doğum haritadaki Satürn ile kavuşum yapar. 27 - 30 yaş arasında insanlar hayatlarında birçok deneyim elde eder. Transit Satürn, sizin doğum haritasında ki Satürnün üzerine geldiği zaman olgunlaşma evresini temsil eder. Bir söz vardır´´ Satürn döngüsünden önce ve sonra´´ diye. Çünkü bir insan bu sınavlardan geçtikten sonra hayata bakışı bile değişir. Satürn döngüsünde çoğu kişi depresyonla sonuçlanan bir aşk acısı, ayrılık veya ölüm gibi sert olaylar yaşayabilir. Ancak aynı zamanda evlilik veya çocuk sahibide olmanızı sağlayabilir. Aslında ne yaşarsanız yaşayın olgunlaşırsınız. Eğer o zamana kadar hala hayatı ciddiye almıyorsunuz, satürn döngüsünde epey sarsılırsınız. Bir öğretmenin yoklama yapması gibidir. O zamana kadar neler yaptınız ? Birinin hakkını yediniz mi ? kimin ahını aldınız ? Işte Karma tamda bu süreçte çalışmaya başlar... Yani neden benim başıma bunlar geliyor dedikleriniz aslında zamanında bilinçli bir şekilde yaptıklarınızın eseri...


Satürn hep mi kötü işler dediğinizi duyar gibiyim ? Tabiki hayır .. Satürn KARMIK ödüllerde verir. Eğer etik ve gerektiği gibi düzgün davrandıysanız mutlaka size ödüllerinide dağıtacaktır.

 

Şimdi bir de Satürn döngüsünün ev konumlarına bakalım … 

 

Satürn döngüsünü 1.evde yaşayanlar :

 

1.ev demek siz demek. Genel olarak yetenekleriniz, motivasyonlarınız, fiziksel görünümünüz, mesleğiniz ve sağlığınızı temsil eder. Satürnü bir general olarak düşünebilirsiniz ve bu generalin sizi direk karşınıza aldığını düşünün. Sizi sınar, test eder, zorlar, zaman zaman problemler çıkarır … amaç sizi denetlemek. Bu zamana kadar neler yaptın ? Sorumluluklarının farkında mısın ? Ne kadar dürüst ve etik davranıyorsun ? Tüm bu olayları test etmek için size çeşit çeşit olaylar getirir ve sorumluluk almanızı sağlar. Dolayısıyla kimileri bu dönem evlenir, nişanlanır, ayrılır, boşanır, taşınır, iş kurar, iş’inden ayrılır vs…yani çok önemli olaylar yaşar. Tam olarak ne yaşayacağı kişinin kendi haritasına bağlı. 

 

Satürn döngüsü 2.evde yaşayanlar :

 

Bu dönem kişi parasal konularla , sahip olduğu şeylerle ve özdeğer konularıyla sınanır. Bazı finansal sorunlar yaşayabilir. Aslında burada ki amaç sizi finansal sıkıntıya sokmak değıl, sizin gelir-gider durumunuzu dengelemek. Ancak bu süreçte zor kazanıp, zor harcarsınız ve elinizdekileri korumaya çalışırsınız. Bazılarınız bu dönem iş’ten ayrılabilir, yeni bir işe girebilir veya kendi iş’ini de kurabilir. Dolayısıyla finansal konularını sıfırdan inşaa ediyor veya bunun için yeni adımlar atıyor. Aynı zamanda “değer” konusu sadece maddi olarak değıl “özdeğer” duygusu olarakta gündeme geliyor. Kendinize ne kadar değer veriyorsunuz ? Kendi hakkınızı koruyormusunuz ? Aslında burada kendi değerinizin farkına varmanız isteniyor. 

 

Satürn döngüsü 3.evde yaşayanlar :

 

3.ev iletişim, ulaşım, haberleşme, sosyal medya, eğitim, kardeşleri ve yakın çevreyi temsil eder. Dolayısıyla 3.evinde satürn döngüsünü yaşayanlar eğitim ve iletişim konusunda bazı sorunlar yaşayabilirler örneğin öğrenmekte veya algılamakta zorluklar yaşanabilir. Sürekli eğitim verme, öğretme, kurs açma veya katılma durumları olabilir. Bu dönem öğrencilere birşeyler anlatmak size olduğundan daha zor gelebilir. Aynı zamanda çevrenizde ki kişileri de sorgulamaya başlayabilirsiniz. Burada 3.ev aynı zamanda modern astrolojiye göre zihin konularını da temsil ettiği için insanların dedikleri, düşündükleri ve yazdıkları sizin öncesinden daha çok ilginizi çekmeye başlayabilir. Satürn kova döngüsü size aslında herkesin düşüncesine saygı duyulması gerektiğini öğretmeye geliyor. Ancak bu dönem size muhalefet eden ve yargılayan kişilerle karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla bazılarıyla fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. 

 

Satürn döngüsünü 4.evde yaşayanlar : 

 

Burada ev, aile, yerleşim, atalar, soy ağacı ve gömülü duygular ön plana çıkıyor. Başarılı bir gelecek için sağlam bir Temel gerekiyor. Aile ilişkileriniz nasıl ? Gercekten sağlam temeler üzerine mi kurulu yoksa samimiyetsiz ilişkiler mi söz konusu ? Burada samimiyet önemli bir rol oynuyor. Satürn bunu test etmeye geliyor. Dolayısıyla bu dönem bazılarınız ailesiyle sorunlar, anlaşmazlıklar ve fikir ayrılıkları yaşayabilirler. Buradaki asıl amaç sizin kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız. Bu yüzden bazılarınız bu dönem evlenebilir, taşınabilir veya şehir bile değiştirebilir. Ancak tüm bunlar öyle çok kolay olmayabilir, bazılarınız mecburiyetten dolayı evden ayrılmak zorunda kalabilir. Kendi özgürlüğünüzü  elde etmek için uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Bazılarınız bu dönem ev’de alabilir. Hayat sizi bu alanda sorumluluk almanıza zorlayacak. 

 

Satürn döngüsünü 5.evde yaşayanlar : 

 

5.ev aşk ilişkilerini, çoçukları, yaratıcılığı, sanatsal yetenekleri, sahneyi ve hayattan zevk aldığımız konuları temsil eder. Bu alanda sorumluluk almanız gerekecek. Satürnün 5.eve geçişiyle birlikte hayattan eskisi kadar zevk almaya bilirsiniz. En önemli konu bu dönem bekarlar için aslında AŞK olacak. Satürn burada aşk’ın hem güzelliğini hemde ne kadar tehlikeli olduğunu gösterebilir. Çoğu kişiler satürn dögülerinde aşk açısı yaşarlar. Herkes mi böyle ? Tabi ki hayır. Eğer haritada güzel açılara sahip bir satürnünüz varsa ciddi bir aşk ilişkisi de başlayabilir. Ancak size bu dönem gelen kişi olgun, yaşca büyük veya mesafe içeren bir ilişki yani sorumluluk isteyen bir ilişki olacaktır. Evli olanlar içinse çoçuk konusu gündeme gelebilir. Bunun haricinde hobinizi mesleğe de çevirebilirsiniz.  

 

Satürn döngüsünü 6.evde yaşayanlar : 

 

İş, çalışma koşulları, sağlık ve günlük rutinler konusunda önemli gelişmeler yaşayacaklar. Bu dönem çalışma koşullarınızı daha iyi bir hale getirmeye çalışabilirsiniz. Aynı zamanda eğer iş yerinde mutsuz iseniz o zaman oradan ayrılabilir ve daha mutlu olacağınız bir yere geçebilirsiniz. Kendi iş yerinizi de kurabilirsiniz. Bu dönem çok fazla çalışacağınız bir süreç olacak. O kadar çok çalışabilirsiniz ki bu çalışma temposu sizi mental olarak yorabilir. Sağlığınıza da dikkat etmeniz gerekiyor özellikle omurga bölgesi, cilt sorunları , dişler ve kemiklerle ilgili problemler çıkabilir. Bu dönemde ki salgın hastalıklara da dikkat etmenizi tavsiye ederim. 6.ev düzen kurmakla ilgilidir. Dolayısıyla hayatınızın her alanında düzeni sağlamak isteyeceksiniz. Bununla birlikte sağlıklı beslenmeye ve düzenli spora da başlayabilirsiniz. 

 

Satürn döngüsünü 7.evde yaşayanlar : 

 

Söz konusu 7.ev olunca ilişkiler, ortaklıklar ve davalar ön plana çıkıyor. Bu alanda satürn sizi test etmeye geliyor ! Nasıl mı ? Eğer bekar iseniz size ciddi bir partner getirebilir veya sizi evlendirebilir de (haritaya bağlı). Eğer bir ilişkiniz var ise o zaman ilişkiniz testlerden geçer. Eğer temeli sağlam bir ilişki ise evliliğe doğru gidebilir. Aynı zamanda burada diğer insanlarla (7.ev) olan ilişkiniz sınancak. Kim gerçek dostunuz ? Kimler size düşmanlık ediyor ? Kendi değerlerinizi korumasını biliyormusunuz ? Hayat size bu konularda hayat dersleri kazandıracak. Bu süreçten sonra gerçekten kime nasıl davranmanız gerektiğini, kirmizi çizginizin nerede olduğu ve bir ilişkide ne isteyıp ne istemediğinizi çok net öğrenmiş olacaksınız. Bu yüzden satürnü 7.evde olanlar satürn döngüsünden önce evlenmesini tavsiye etmem. Evli kişiler ise bu dönem evliliğinde bazı sorunlarla karşılaşabilir. Bu sadece evliler için geçerli değıl aynı zamanda ortak iş yürütenler içinde geçerli. Eğer mutsuz bir ilişki veya ortaklık yürütüyorsanız sonucu ayrılık ile bitebilir. 

 

Satürn döngüsünü 8.evde yaşayanlar :

 

8.ev kolay bir ev değıldır. 8.ev konusunda ölüm ve ölüm ötesi temalar, ameliyatlar, ortak kazançlar, krizler, korkular, nafaka, miras, borçlar, eşin ya da ortağın parası, cinsellik ve ruhsal gelişim konusu vardır. Bu dönem bazı krizler yaşayarak korkularınızla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Aslında bu süreç pskolojik olgunlaşma dönemidir. Burada önemli olan ruh sağlığınızı her daim koruyabilmek. Başınıza gelen her olayı kabul etmeye çalışın ve korkmayın. Başımıza gelen her şey gelip geçici. Burada yapmanız gereken olaya odaklanmak değılz. Siz bu yaşamış olduğunuz olayların asıl sizi hangi noktaya taşıdığına bakmanız gerekir. Bir otobüs yolculuğunda ki ara duraklara odaklanmayın, sonuca odaklanın. Bu dönem hayatı sorgulayabilir, ölüm ve ölüm ötesi konularına hatta okült alanlara merak duymaya başlayabilirsiniz. Ayrıca ödemeler ve borçlar konusunda da sorunlar meydana gelebilir. Bu konuda ödemekte zorluklar ve geçikmeler yaşayabilirsiniz. Eğer haritanızda ki satürnün güçlü bir konumu yoksa o zaman kredi çekmenizi de tavsiye etmem. 

 

Satürn döngüsünü 9.evde yaşayanlar : 

 

Satürn döngüsü içersinde hayata olan bakış açımız önemli olacak. Neye inanıyorsun ? İnandığın şeylerin bir gerçeklik payı varmı ? Tüm herşeyi sorgulmaya başlayabilirsiniz. Bu süreçte tüm dinlere karşı merakınız artabilir hatta bu konuyu daha detayli araştırabilirsiniz. Herkesin hayat görüşüne ve yaşam tarzına saygı duymayı öğrenmeniz gerekir. Hepimiz farklı kişilikleriz ve ortak noktamız bu dünyayı paylaşmamız. Sizin gibi olmayan kişilerin görüşüne, ideolojisine, bakış açısına ve felsefesine saygı duymanız gerekir. Ön yargı ile yaklaşmamanız gerekiyor. Burada satürn size ön yargını kırdırtacak olaylar yaşatabilir. Ayrıca eğitim konusu da gündeme geliyor. Yüksek eğitim yapmak, uzmanlaşmak hatta üniversitelerde kendiniz bile eğitim vermeye başlayabilirsiniz. Bu süreçte sizi geliştirecek kurslara yazılabilirsiniz.

 

9.ev uzaklarla, yurtdışı konularıyla, sosyal medya platformları ve yayıncılık/medya alanıyla da bağlantılı. Bu alanda satürn olduğu için tabi ki zorluklar, geçikmeler yaşanabilir. Ancak satürn bu süreçte asaletli (kovada) olduğu için size bu alanda iş ve sorumluluk katacak. Yurtdışına gidebilir veya uluslararası alanda (uzaktanda olabilir) iş yapabilirsiniz. Keyiften çok iş veya eğitim için geziler yapabilirsiniz. Vize konusu gündeme gelebilir. Bu konuda bir sürü sorun ve geçikmeler de yaşayabilirsiniz ancak satürn kuvvetli olduğundan geçikme ve sorun verse bile vaadini sonunda gerçekleştirir. Bu dönem hukuki problemlerle de karşılaşabilirsiniz. 

 

Satürn döngüsünü 10.evde yaşayanlar : 

 

Konumuz kariyer, prestij, toplum önündeki duruşumuz, statümüz ve annemiz. Bu alanlarda hayat sizi 2,5 sene boyunca sınayacak. Bu süreçe kadar eğer gereken adımları attıysanız, çok çalıştıysanız ve kimsenin hakkını yemediyseniz (iş alanında) o zaman bu dönemde başarılarınızı tüm herkese kanıtlayabileceğiniz bir süreç olur. Ancak eğer bu sorumluluğu almadıysanız hayat size bunları şimdi aldırtacak yani iş disiplini ve ciddiyeti nedir onları öğretecek. Bazılarınız bir üst makamı elde edebilir,  veya iş sahibi değılseniz, iş’e girebilirsiniz. Aynı zamanda kendi iş’inizi de kurabilirsiniz.

 

Ancak bu döneme kadar bazılarının hakkını yiyerek ve iyi niyetini suistimal ederek başarılı olduysanız o zaman satürn sizin toplum önündeki imajinizi zedeleyebilir ! 10.ev köşe bir ev olduğu için etkisini çok güçlü bir şekilde hissetirir. 10.ev otorite figürleri ve geleceğimizle de ilgilidir. Kimileri satürn 10.ev geçişinde evleniyor veya çoçuk sahibi de oluyor (statü değişikliği). Bunun haricinde otorite figürleriyle de olan ilişkilerinizi dikkat etmeniz gereken bir dönemdir. 

 

Satürn döngüsünü 11.evde yaşayanlar : 

 

Bu dönem arkadaşlarınız ve sosyal çevreniz çok önemli olacak. Arkadaşlarınızı sorgulayacağınız zamanlar. Kimileriyle yollarınızı fikir ayrılıkları yüzünden veya sizi yargıladıkları,eleştirdikleri için ayırabilirsiniz. Bu yolun sonunda sadece gerçek dostlarınız kalmış olacak. Bazı grup, dernek veya vakıflardan bile ayrılabilirsiniz. Eğer haritanızda destekleyen görünümler varsa kendinizde bir dernek/kulüp açabilirsiniz. Bu ev aynı zamanda idealler evidir. Hayallerinizi ve isteklerinizi gerçekleştirmek için harekete geçebilirsiniz. 

 

Satürn döngüsünü 12.evde yaşayanlar : 

 

Önce bir 12.ev konusunu anlayalım. 12.ev bilinçaltını, bağımlılıkları, sağlığı, hastaneyi, gizli düşmanları, izole olmayı, deniz aşırı uzakları , sanatsal konuları ve kamera arkasını temsil eder. Bu satürn döngüsünü bir temizlenme süreçi olarak görebilirsiniz. Burasi pek yeni başlangıçlar yapmak için uygun değıldır; daha çok başlangıç öncesi hazırlıktır. Bu dönem korkularınızla ve bağımlılıklarınızla yüzleşebilirsiniz hatta bunun için dişardan destek bile alabilirsiniz. Kendinizi zaman zaman yalnız ve sevgisiz de hissedebilirsiniz. Şunu hiç bir zaman unutmayın, hayatınızda illa birinin olması gerekmiyor değerli olmanız için. Siz zaten eşsiz ve özel bir ruhsunuz. Sizden bir tane daha yok. Bu da sizin çok değerli olmanıza zaten başlı başına yetiyor. 


Bu dönem inanç konularında bir uzaklaşma ihtiyacı duyabilirsiniz veya bu konulara karşı şüpheyle yaklaşabilirsiniz. Tüm yaşadıklarınız inançınızı size sorgulatabilir.  Ancak lütfen bu tuzağa düşmeyin ! Dünya insan için zaten bir imtihan yurdudur. 2Bakara/155-156 suresinde diyor ki : “Kuşkusuz ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele. Ki, onların başına bir musibet gelince, “Doğrusu biz Allah’a aitiz ve muhakkak O’na döneceğiz!” derler.”  Bu yüzden satürn 12.ev döngüsü de aynı zamanda sabretmeyi de aslında öğretiyor. Bunları farketmenizi sağlayacak bir satürn döngüsü geliyor. Neden kendinizi değersiz, yalnız veya sevgisiz hissedıyorsunuz ? Asıl bu konulara odaklanın. Tüm bu kendinizi sorgulamalarınız sizi prangalarınızdan  kurtaracak. Zaman zaman yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Bu dönemi en iyi yaratıcılığınızı kullanarak geçirebilirsiniz örneğin bir kitap yazarak veya bir projeyi bitirerek. Ayrıca sağlık sorunlarına da bu dönem dikkat etmeniz gerekir. 

Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü