Direkt zum Hauptbereich

4 Aralık Güneş Tutulması



aralıkta Güneş tutulması Yay burcunda meydana geliyor. Yay burcunun ikinci dekanında meydana gelecek. Lilly´e göre bu dekanda gerçekleşen Güneş tutulması ´ Insanlara faydalı olan büyükbaş hayvanların telef olmasına neden olur.´´ Raphael´e göre ´´Develerin, geviş getirenbüyükbaş hayvanların ölümüne´´sebep olur demiş. Sabian sembollerde 12 derece Yay burcunda ´´Bir dulun geçmişi ortaya çıkıyor.´´ yazmaktadir.
 
Tutulmanın tetiklendiği zamanlarda önemlidir çünkü gelişmeler bazen o zaman ortaya çıkabilir. Bu yüzden 31 Aralik 2021´de Mars tarafından , 5 ocak 2022´de Satürn ve 23 Şubat 2022´de Jüpiter tarafından tetiklenecek. Bu Tarihlere´de dikkat etmek gerekiyor. 
 
Tutulma RASTABAN sabit yıldızı ile birlikte. Kazalara, suçlaraşiddetve göz problemlerine neden olabilecek bir yıldızAynı zamanda kötülükten başarılıolabilecek kişilere işaret ediyor. Insanlar daha çok kişisel çıkarları uğruna hareket etmeye müsait olabilirler.  Gufran Erkılıçbu yıldız hakkında  ´´Sanat, kazalar, yaralar, körlük, suç işlemekayıp enerji, çarpık ahlak ve şeytani  cinsellik´´ notunu düşmüş
 
Yükselende ise VEGA sabit yıldızı mevcut. Bu yıldız yükselen ile kavuşum yaptığında zenginlik ve itibar getirebilir. Siyasette şans verir. Aynı zamanda keskin bir zeka verir. 
 
Tutulmayı anlayabilmek için öncelikle hangi konuların ön plana çıkacağınıbilmemiz gerekiyor. Yay burcunda tutulmalar uluslararası ilişkiler, eğitim, yayıncılık, seyahatler, dini ve hukuksal konularda gelişmelere işaret eder. Yay burcu yabancıların bulunduğu yerler, dini mekanlar ve uluslararası işlerinyürütüldüğü mekanlarla bağdaştırılır. Seyahatlerle ilgili konular gündeme gelebilir. Adalet ve Yargı terazi burcunun olduğu kadar Yay burcununda kapsamına girmektedir. Bu alanlarda yeni gelişmeler meydana gelebilir.
Tutulma Merkür ile kavuşum yapıyor. Bu da iletişimin çok yoğun olacağını gösteriyor. Özellikle eğitim, seyahat, dini konular, adalet ve siyasetle iglili yeni kanunlar, ve kararlar açıklanabilir. Ayrıca bu dönem bir çok ifşalar patlayabilir, gerçekler ortaya çıkabilir. 
 
Tutulma 11.evde meydana geliyor. 11.ev dünya astrolojisinde parlamento, meclis, kasaba / şehir  meclisleri, yasalar, ülkenin müttefikleri, partileri ve organizasyonlarıtemsil eder. Bu alanda yeni kuruluşlar , yeni partiler veya partiler arasında ittifak kurulması söz konusu olabilir. Tutulmanın an haritasında Yükselende VEGA yıldızının olması önemli birisinin itibar kazanmasına ve ön plana çıkmasına  yol açabilir özellikle Siyaset arenasında.
 
Aynı zamanda Yay burcu kendini özgür hissetmek ve uzaklara gitmek ile ilgilidir. Tutulmanın yöneticisi Jüpiter, Mars ile kare açı yapmakta yani kendinizi özgür hissetmediğiniz yerlerden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Kendinizi haklı gördüğünüz konularda (hukuksal dahil) mücadele edeceğiniz  ve hakkınızı sonuna kadar arayacağınız zamanlardır. Zaten URANÜS gezegeni Tutulmaya 150´lik açı yapmakta hemde an haritasının 4.evinden. Herkesten uzaklaşmak veya evden ayrılmak isteyebilirsiniz. Bugüne kadar hep başkalarını dinleyerek veya onları kırmamak için hareket etmiş olabilirsiniz. Bu tutulma ile birlikte artık kendi isteklerinize ve hayallerinize odaklanacağınız bir döneme giriş yapıyorsunuzIstemediğiniz yerde kimse sizi artık kolay kolay tutamayacak !
 
Jüpiter hangi gezegene dokunursa o gezegenin etkisini çoğaltıyor. Burada Mars´in enerjisi çoğalacağı için harekete geçeceğimiz bir zaman olacağını gösteriyorYalnız şiddeteğilim ve tartışmalar, kavgalar´da bu tutulmanın gölge yönlerinden. Tutulmada Venüs-Plüton kavuşumu da bulunuyor. İlişkilerinizde tutku, kıskançlık ve sahiplenme duyguları ön planda olacaktır. Bugünlerde başlanan ilişkiler hayatınızda iz bırakacak kadersel ilişkiler olacaktır. Aynı zamanda gizli ilişkiler de başlayabilir. Partnerinizle birbirinize daha güçlü bağlanabilirsiniz ama aynı zamanda zaten sorunlu bir ilişkiniz varsa bu yıkıcı etkilere sebep olacaktır. Sorunlu ilişkiler için mahkeme sürecinin başlayabileceği zamanlardır.
Venüs-Pluto etkileşimi aldatma, takıntı, şüphe ve tehlikeli aşklara da sebep olabilir. İlişkilerinizdeki tutkunun dozunu ayarlamaya çalışın. Ayrıca bu dönem üstü örtülmüş kadın cinayetleri veya gizli ilişkilerinde ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Bunun haricinde şiddettaciz ve cinsel saldırılar ifşa edilebilir. Yurtdışı ilişkilerimizde bazı radikal değişiklikler söz konusu olabilir. Aynı zamanda finansal meselelerlede ilgili radikal kararlar alınabilir. Tutulmadan bir süre sonra venüs hemen retroya girecek. Dolayısıyla bu dönem siyasetcilerin gizli olayları bu dönem ortaya cikabilir. Aynı zamanda parayla ilgili gizli yapılmış durumlarda ortaya çıkabilir. 
 
Peki Türkiyeyi bu Tutulma nasıl etkileyecek ? 

Tutulma Türkiye haritasını6.evinde meydana geliyor. 6.ev dünya astrolojisinde Sağlık, salgınlar, işçiler ve çalışan kesim, sendikalar, ordu, silahli kuvvetler , sosyal hizmetler ve memur statüsünde çalışan devlet çalışanlarını temsil eder. 
 
Dolayısıyla salgınla ilgili yeni düzenlemeler olacağını düşünüyorum hatta belkide türkiye kendi aşısının bittiğini bile duyurabilir veya salgınla ilgili tedavi yönteminde yeni ilaçlar kullanılmaya başlanabilir. Türkiye yurtdışına kendi ilaçlarını tanıtmaya veya dağıtmaya başlayabilir. Aynı zamanda sağlık çalışanları alınabilir. Bununla birlikte seyahatle ve eğitimle ilgili yeni kurallar açıklanabilir
 
Tutulma Türkiyenin Uranüsüyle kare açı yapmakta. Hükümet kanadından bazı kişilerin koltukları sallanabilir veya değişim  söz konusu olabilir. Bu özellikle Adalet, Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ilişkili olabilir. Önümüzdeki 6 aylıkdönemde (özellikle tutulmanıntetiklendiği zamanlar) bu alanlarda ki bakanlıklar değişebilir.
 
Sevgiler 
 
Mihrap ilhan DIP. ASA MAPAI

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü