Direkt zum Hauptbereich

EKONOMIK CRASH 2022

 


Bu zamana kadar ikizler – Yay ekseninde bulunan Ay düğümleri 18 ocak 2022 itibariyle Boğa – Akrep eksenine geçiyor. Akrep – Boga ekseni finansal konuları sembolize eden eksendir. Ayrıca ekonomiyi aşağıya çeken göstergeler arasında Satürn´ün Uranüs´le zor açıları, Satürn kuzey ay düğümü kavuşumu/karesi/ karşıtlığı ; Uranüs ikizler, Satürn ikizler , Uranüs´ün Kuzey ay düğümüyle birleşimi/karesi ve karşıtlığıdir.

2020 yılında Satürn, Jüpiter ve Plüton Oğlak burcunda seyahat ediyordu. Ayrıca Satürn / Gad kavuşumu da gerçekleşmişti. 2020 yılına baktığımız da covid – 19 nedeniyle tüm dünyada büyük bir ekonomik daralma söz konusu oldu. 

2021 yılında ise Finansal Astroloji açısından çok önemli olan Satürn – Uranüs karesini görmekteyiz ! 17 şubat , 15 haziran ve 24 aralıkta bu kareler meydana gelecek ! Bu sene ekonomik daralmalar ve küçülmeler iyice açığa çıkmaya başlayabilir. Özellikle 19 Kasım 2021 Ay tutulması sonrası 

Tutulma Boğa – Akrep ekseninde meydana geliyor. Dolayısıyla gündemde finans, ekonomi, miras, vergi, bankalar, nafaka , moda, tasarım , mobilya, dekorasyon, sanat, mülk sahipleri, inşaat işleri ve kâğıt paraları olacaktır. Istanbula göre çıkartılmış olan an haritasında 19 derece Oğlak burcu yükseliyor. Burada halkın gündeminde politik düzen, liderler, yöneticiler, ekonomi, iş hayatı ve işsizlik gibi konuların önemli olacağını gösteriyor. 19 derece Oğlak burcu finansal astrolojide önemli sayılan bir derecedir. 2018 – 2020 yılları arasında hem Satürn hemde Plüton 19 derece Oğlakta bulundu. Şu an hala devam eden döviz krizi o dönemlerde başlamıştı. Merkez Bankası'nın verilerine göre, 1 Ocak 2018 tarihinde 3.78 seviyesinde bulunan Dolar kuru, 20 Nisan 2020 tarihi itibarıyla 6.95 seviyesine yükselmiştir. Aynı dönemde Avrupa Para birimi Euro ise, 4.54 seviyesinden 7.53 lira seviyesine yükselmiştir. Ayrıca Jüpiter´de Tutulmaya sert bir açı yapıyor. Hepsiyle birlikte ekonomik açıdan dünya cok zor bir döneme geçiş yapacağını gösteriyor. Evet doğru duydunuz başlatıcı cünkü seneye 2022 yılında ay düğümleri´de artık boğa  – akrep burcuna geçerek asıl büyük ekonomik depremlerin seneye olacağını bize işaret ediyor.

Satürn – Uranüs son ceyrek karesinin ne zaman meydana geldiğine bakalım...     12 aralık 1930 ile 20 Temmuz 1931 yılları karşımıza çıkıyor ! Bu dönemlerde 1350 bankanın battığını, işsizliğin çok arttığını ve bu durumun dünyada politik değişimlere neden olduğunu görüyoruz !

Satürn – uranüs kareleri sadece 2021 yılında değil , 2022 yılında da etkili olmaya devam edecek … Bu da 2022 yılında dünyanın asıl gerçek ekonomik krizle yüzleşmek zorunda olacağını gösteriyor.

1.)   11 ocak 2022 – 19 ocak 2022 tarihleri arasında haziran ayında oluşan  2.satürn uranüs noktası yine satürn tarafından tetiklencek

2.)    8 şubat 2022´de uranüs 3.kez gerçekleşen kareyi tetikleyecek

3.)   3 nisan 2022´de yine uranüs bu sefer haziran ayında ki derecelerin üzerinden geçecek.

4.)   Ekim – Kasım  2022´de 1 derece orb´la uranüs – satürn karesi olacak

Para diyince astrolojik gösterge olarak ilk başta VENÜS aklımıza geliyor. Venüs boğanın yönetici gezegenidir ve 19 aralık 2021 ile 30 ocak 2022 arası Oğlak burcunda RETRO hareket edecek. Bu dönem 2021 haziran ayında oluşan  2.satürn uranüs noktası yine satürn tarafından tetiklencek. Aynı  zamanda Retro Venüs, Plüton ve Güneş ile kavuşum yapacak. Bu da hem Politik alanda hemde Finansal açıdan köklü dönüşümler getirebilir. Bu dönem pahalı ve değerli bir şey satın almayın, büyük yatırımlardan kaçının. 

Venüs paranın sembolü demiştim. Bu yüzden Venüs – Plüton sert etkileşimlerin olduğu tarihlerde ekonomik büyük sorunların tetiklendiği  zamanlar olabilir :

-        3 Mart 2022 venüs plüton kavuşum

-        27 Mayıs 2022 Venüs plüton kare

-        9 Ağustos 2022 Venüs Plüton karşıt

-        20 Ekim 2022 Venüs plüton kare

Bir de 2 tane önemli dolunaylar var ki onları da değinmeden geçemeyeceğim ..

--> 12 Ağustos´da Kova burcunda bir Dolunay meydana geliyor. Ayrıca bu dolunayda Güneş – Satürn karşıtlığı ; Mars – uranüs kavuşumu ve Mars – Satürn karesi aktif olacak. Dolunay etkisi +/- 7 gün öncesinde kendini hissetirebilir. Mars´da burada algol yıldızı ile kavuşum yapacak. Ekonomik açıdan zorlu dönemler.

--> 8 Kasım´da Boğa burcunda Uranüsyen bir Dolunay meydana geliyor ! Hem doğal afetler açısından riskli görünsede, ekonomik açıdan da şok edici olaylar meydana gelebilir !

Sevgiler

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI


Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü