Direkt zum Hauptbereich

2022 nasıl bir yıl olacak ? 2022 yılında önemli astrolojik göstergeler ...


Önemli bir yıl olacağı aşikar. Ay düğümleri burç değiştiriyor. Bu zamana kadar ikizler – Yay ekseninde bulunan Ay düğümleri 18 ocak itibariyle Boğa – Akrep eksenine geçiyor. Kuzey tarafı Boğa, Güney tarafı ise Akrep - Ay düğümleri bir burcu yaklaşık 19 ayda ve zodyak´in tam turunu ise 18 – 19 yılda tamamlar. En son bu 2003 – 2004 yıllarında böyleydi. Dolayısıyla o yıllarda neler olduğuna da bakmak gerekir.

Özellikle 19 Şubat  1966 – 19 Ağustos  1967 ; 1 Şubat  1994 – 31 temmuz 1995; 14 Nisan 2003 – 26 aralık 2004 arası doğanların hayatlarında köklü dönüşümler meydana gelecek.

Ay düğümleri matematiksel olarak hesaplanmış oluyor, Ay'ın dünyanın  çevresindeki yörüngesinin ekliptiği kestiği noktadır. Bu kesişim iki kere gerçekleşir. Biri kuzeyi diğeri ise Güneyi temsil eder. Ay düğümleri tutulmaları yaratır. Tutulmalarda hayatımızda majör önemli olayları ve radikal değişimleri işaret  eder.

Ay düğümleri ruhsal yolculuğumuz ve karmayla ilişkilendiriliyor. Hayatta yaşanması gereken sınavları ve gitmemiz gereken yönü gösterir. Güney ay düğümü çekildiğimiz alan daha doğrusu bize kolay gelen alanlardır çünkü biz o burcun temsil ettiklerini doğuştan bu dünyaya getiririz.

Bize yabancı olan kuzey ay düğümü tarafıdir. Her birimiz tekamül etmek için  haritanızdaki kuzey ay düğümün olduğu alana doğru ilerlemeniz gerekir. Ancak bu hiç kimse için kolay değildir. Ay düğümlerin artık Boğa – Akrep eksenine geçmesi hem kişisel anlamda hem de dünya trendleri hakkında  bize önemli bilgiler vermekte.

Peki astrolojide Boğa – Akrep ekseni bize hangi alanları sembolize ediyor? 

Boğa burcu ekonomi, finans, üretim, moda, tasarım, bahçe  ve çevre  düzenleme, bankalar, emlakçılar, arazi işleri , inşaat işleri, kâğıt paralar ve yeme – içme  sektörüyle ilişkilendiriliyor. Boğa toprak elementi olduğu için ciddi depremlerde söz konusu olabilir.

Akrep burcu ise tutkular, üreme, cinsellik, dönüşüm, araştırma işleri , derin meseleler, dedektiflik, öümler, cinayetler, gizemli konular, metafizik, kriminel konular, polisiye /askeri konular ve finans sistemiyle bağdaştırılır. Dolayısıyla tutulmalar meydana geldikçe saydığım bu konularla ilgili olaylarla karşılaşacağız

Gad Yay burcundayken etik, ahlak konuları ve özellikle seyahat kısıtlamalarıyla sinanmistik. Şimdi ise Gad akrep burcuna geçiyor. Burada derin kirli işlerin, gizli tutulan sırların, mafyöz işlerin ortaya  çıkabileceği süreçlerdir.

Ayrıca bireysel hayatlarımızda köklü dönüşümlerin olacağını söyleyebilirim. Akrebin modern yöneticisi Plüton. Plüton köklü dönüşümlerle ilgilidir. Hayatımızda sağlam olmayan ve zamanı dolmuş ne varsa yok eder. Bu dönemlerde duygusal yoğunluğunda arttığı dönemlerdir. Akrep burcu ölüm temasi ile de alakalıdır. Bu bağlamda ölüme yakın deneyimler, ölüm ve ötesiyle ilgili konularda gündeme gelebilir. Ayrıca eski astrologlar akrep burcunun çamurlu sularla, bataklıklarla, kötü kokan sularla ve zehirli hayvanlarla bağdaştırmışlardır.

Bu dönem karşımıza çeşitli krizler (gad akrep) çıkacak ve biz bu krizleri çözmemiz  (kad Boğa) gerekecek. Değişimlere açık olmamız gerekiyor. Uranüsünde Boga´dan geçtiğini düşünürsek ´´bu benim´´ dediğiniz herşey  elinizden akıp gidebilir … Bu dönem bize sabretmeyi ve şükretmeyi öğretecek . Insanın hayatında yaşamış olduğu sinavlar onu kahretmek için  değildir, sinamak terbiye etmek ve kemale erdirmek içindir. Ancak unutmayın ki onlarda geçicidirler ve ebediyen kalmazlar tıp ki hiçbir  gecenin ebedi olmadığı gibi. Mutlaka her karanlığın sonunda ışık doğar

Eğer başkalarına bağlı iseniz, başkalarının kaynaklarından çok hayat sizlere bu döngüde kendi kaynaklarınızdan yararlanmayı öğretecek. Alışıla geldik düzende hizli değişimler, yıkımlar  ve köklü dönüşümler görülebilir. Nasıl bir hayat tercih edeceğiniz biraz´da sizin elinizde. Kriz ve Kaos ortamından uzaklaşıp kendi mutluluğunuzu inşaa edebilirsiniz. Düzen ve huzur için çaba göstermeniz gerekir. Bu dönem saplantılardan, takıntılarıdan kurtulmak için  de en ideal süreç olabilir.

Peki 2003 – 2004 yıllarında dünyada neler oldu ?

-         1 Mayıs 2003Bingöl'de meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 176 kişi öldü, 521 kişi de yaralandı

-        24 Mayıs 2003Türkiye, Eurovision´da ilk birinciliğini Sertab Erener`le kazandı.

-         25 Mayıs 2003Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak adlı filmi 56'ncı Cannes Film Festivali'nde Gus Van Sant'ın "Elephant" filmiyle birlikte En İyi Film ödülünü paylaştı.

-         26 Mayıs 2003Ukrayna Havayolları'na ait uçak, Trabzon'un Maçka ilçesi yakınlarında düştü. İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan uçakta 62 asker ile 13 kişilik mürettebat öldü.

-         29 Haziran 2003İzmirli balet Oğulcan Borova 7.New York Uluslararası Bale Yarışması'nda dünya şampiyonu oldu. Altın Madalya kazandı.

-         8 Temmuz 2003Sudan Havayollarına ait bir yolcu uçağı Sudan'da düştü: 117 kişi öldü, iki yaşında bir çocuk kurtuldu.

-         28 Eylül 2003Türkiye Bayan Millî Voleybol Takımı, tarihinde ilk kez Avrupa 2.si oldu.

-         15 Kasım 2003İstanbul'da Neve Şalom Sinagogu ve Beth İsrael Sinagogu'na cumartesi duası sırasında eş zamanlı intihar saldırılarında bulunuldu; 25 kişi öldü.

-         26 Aralık 2003İran'ın Kirman Eyaleti'nde 6.6 büyüklüğünde deprem oldu. Çoğunluğu Bam'da olmak üzere 20.000 kişi öldü.

-         3 Ocak 2004Mısır'ın özel havayolu şirketi Flash Air'e ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı Kızıldeniz'e düştü: 148 kişi öldü.

-         2 Şubat 2004Konya'nın Selçuklu ilçesinde 11 katlı Zümrüt Apartmanı yapım hatası nedeniyle çöktü: 92 kişi öldü.

-         4 Şubat 2004Facebook kuruldu

-         17 Aralık 2004ABTürkiye ile 3 Ekim 2005'te müzakerelere başlama kararı aldı.

-        Haziran ve Temmuz aylarında PKK-Kongra/Gel militanları ile girilen çatışmalarda 12 güvenlik görevlisi şehit oldu. Biri Suriye uyruklu 12 terörist de öldürüldü.

Ay düğümleri Türkiyenin 11-5 eksenlerinden geçeceği için spor ve sanat alanında başarılı olabileceğimiz bir yil veya bu alanda artık köklü değişiklikler söz konusu olacaktır. Bunun haricinde meclisteki değişiklikler , yeni kurulan partiler, parti ittifakların değişmesi, depremler, kulüpler ve partilerle ilgili yeni gelişmeler söz konusu olacak. 

Jüpiter 29 Aralık Balık burcuna geçiyor !

Jüpiter 14 Mayıs 2021 – 28 Temmuz 2021 arası Balık burcuna geçmişti. Dolayısıyla o dönem bize Jüpiter Balık transiti açısından bilgi verecektir. Jüpiter tekrar 29 aralık 2021 itibariyle Balık burcuna geçiyor ve 11 mayısa kadar burada seyahat edecek. Ancak 11 mayıs 2022´de Jüpiter Koç burucuna geçiyor ama 28 temmuzda tekrar retro yaparak Balık  burcuna gerileyecek.

Jüpiter iyi talih, şans ve bereket gezegenidir. Içinde bulunduğu Burcun etkilerini çoğaltır . Jüpiter Balık burcunda yönetici konumundadır yani kendini iyi hissettiği bir yerdedir. Uzun zamandır Jüpiter hem Oğlakta hemde Kova burcunda Satürne bağlı olarak seyahat ediyordu yani son sözü her zaman Satürn söylüyordu. Jüpiterin Balık burcuna geçmesiyle birlikte Jüpiter ipleri kendi eline almaya başlayacak !

Öncelikle Balık burcu bize neyi temsil ediyor, ona bakalım 

Balık burcu maneviyat, ruhsal şifalanma ve arınma, hastaneler ve rehabilitasyon merkzleri, yardım kuruluşları, hapishaneler, ilaçlar , bağımlılık yaratan maddeler, film endüstrisi, fotoğrafçılık ve mistik konuları sembolize eder. Jüpiter bu alanlara şans, fırsat ve genişleme  getirecek ! Yani bir nevi Jüpiter Balık transiti tüm dünyaya salgın açısından şifayı hızlandırabilir ! Bu süreçte yeni ilaçlar veya aşılar gelebilir. Ayrıca sel ve tsunami felaketleri tüm dünyada olabilir. Balık ve Jüpiter dini konuları temsil ettiğinden, din için kendini feda eden kişileri sembolize eder. Bu da malesef terrör olaylarını veya kendinden vazgeçmeleri , intiharları tetikleyebilir. 

14 Mayıs 2021 – 28 Temmuz 2021 arası neler oldu ?

Bu dönem tüm dünyada aşılama çalışmaları hızlandı ve bir çok  seyahat kısıtlamaları hatta dış mekanlarda maske kullanımı kaldırıldı. Bunun haricinde marmara denizinin birçok noktasında görülen ‘deniz salyası’ olarak adlandırılan müsilaj etkili oldu. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Muharrem Balcı Deniz salyasinin insan sağlığı üzerinde de etkili olacağını belirtti. Kendisi ´´ Bu zehirli maddeler bazı balıkları daha çok , bazı balıkları daha az etkiler. Mesela midye zehirli maddelerden daha az etkilenir. Midyeler bu zehirli maddeleri biriktirir ve soframıza kadar gelir. Bu midyeyi yediğiniz anda felç bile geçirebilirsiniz” değerlendirmesini yaptı. Dolayısıyla seneye (2022´de) hem gad´in akrep burcuna geçmesi hemde Jüpiterin balik burcunda olması bu tür konularla daha çok uğraşacağımızı gösteriyor.

Ayrıca Jüpiter 12 nisanda Neptün ile kavuşum yapacak ! Bunun haricinde yıl içerisinde Mars-Neptün kavuşumları da Balık burcunda gerçekleşecek. Dolayısıyla sudan bulaşan ve temiz olmayan sulardan kaynaklanan hastalıklar söz konusu olabilir. Denizlerin taşması ve Tsunami gibi olaylarla da dünyada karşılaşabiliriz.

Aynı zamanda iki gezegende yardımlaşmayla ilgilidir. Yardımlaşmanın, hayır işlerinin çoğaldığı bir zaman dilimidir. Denizcilik alanında olumlu gelişmeler beklenir, denizlerle ilgili faydalı yasalar çıkabilir . Kişisel gelişim, ruhsal ve ilahi konularda ilgi artar. Kendini ruhsal açıdan geliştirmek için iyi bir zamandır. Bu dönem mistik yolculuklarda artışlar olabilir örneğin göbeklitepe gibi yerler daha çok rağbet görebilir. Ancak burada kandırılmaya çok müsait etkiler devrede olacak. Tarikat liderlerin peşinden gidenler ve onların beyinlerinin yıkanması veya kendini inancı için feda edenler de bu transit döneminde görülebilir. Dolayısıyla terrör olayları da (kendini feda etme/intihar dahil) ve din savaşları da bu etkinin olumsuz yönleri olur. İlaç Sanayi olumlu yönde ilerler. Fotoğrafçılık ve sinemada güzel gelişmeler olur.

Jüpiter – Neptün haritasını Türkiye üzerine yansıttığımızda ülkenin doğu bölgesinin etkilendiğini görmekteyiz.


Transit Jüpiter/Neptün kavuşumu Türkiye'nin 10.evinde kavuşum yapacak. Bu da Türkiye'nin yardımlaşma ve hayır işleri konusunda dünyada Liderlik edebileceğini düşünüyorum. Bu iki gezegenin döngülerinde dünyada çeşitli birliklerin kurulması ve anlaşmaların yapılması ve Türkiye'nin bu birliklere katılması söz konusu olabilir. Balık burcu denizleri de temsil ettiğinden denizlerde ki doğal gaz keşiflerimizde ve karada ki petrol keşiflerimizden olumlu müjdeler alabiliriz. 

Dünya üzerinde Jüpiter – Neptün hattı Avustralya üzerinde etkili olacak.

Yılın önemli etkileşimleri arasında Satürn / Mars kavuşumu da var ...

5 Nisan´da Satürn / Mars 22 derece Kova burcunda kavuşum yapacak. 22 derece Kovada Sadalsuud yıldızı etkin. Öncelikle Satürn – Mars kavuşumu neleri sembolize ediyor ona bakalım. Satürnden genel manasıyla herkes korkar çünkü insanı disipline etmek için hayat sınavları verir. Aslında onu büyük bir öğretmen gibi algılamak gerekiyor. Satürn o dönem hangi burçtaysa o burcun doğasındaki olaylardan sınanırız. Genel olarak Satürn devlet birimleri, kurumlar, is dünyasını, ekonomiyi, inşaat sektörünü, yapıları , sistem ve sorumlulukları temsil eder. Mars ise içsel dürtülerimizi, savaşma iç güdümüzü, enerjimizi ve girişim ruhumuzu simgeler. Mars, Satürn kavuşumları yaklaşık 2 yıl aralıklarla meydana gelir. Bu zamanlar çok önemlidir çünkü iki malefik (zararlı) gezegenin kavuşumundan bahsediyoruz ve bu kavuşumlar yaklaşık 50 gün sürer. Kadim astrologlara göre Mars – Savas kavuşumları savaş başlangıçlarına işaret eder. Zaten geçmiş dönemde ki Satürn – Mars kavuşumlarına baktığımızda terrör olayların arttığı zamanlar olduğunu görüyoruz. 

Dünya astrolojisinde Ülkeler belirli Burçlara atfedilir. Dolayısıyla Mars – Satürn kavuşumları hangi burçta bulunuyorsa o burcun temsil ettiği ülkelerde daha zorlu olaylar yaşanır. Kova burcu ülke ve şehirler arasına Iran, Bremen, Hamburg, Hırvatistan, Litvanya, Polonya, Rusya, İsveç ve Sibirya girer.

Mars – Satürn kavuşumları genel olarak uçak kazaları, deprem, yangın ve patlamalara sebebiyet verebilir. Ayrıca sisteme ve mevcut duruma karşı çıkma olayları daha fazla görülebilir. Kavuşum Kova burcunda olacağı için halkın tüm olaylarda başrol oynayacağını gösteriyor ! Dolayısıyla halk ayaklanmaları, halkın devlete karşı çıkması ve kendi haklarını koruması gibi durumlar daha fazla görülebilir.

Sadalsuud yıldızının dünya astrolojisinde etkileri ırkçılık, zulüm, ayaklanma, öldürülme, idamlar, fanatizm, suikast, salgınlar , zalim muameler ve meteorit düşmeleridir.

Satürn – Mars kavuşumda Jüpiter ve Neptünün bir birlerine çok yakın seyahat etmeleri deniz kazaları , intihar, patlama ve fanatik davranışlara yol açabilir. 

Bu etkileşim Ak parti haritasında Uranüs derecesiyle kavuşum yapacak hatta Güneşine karşıt açı yapacak. Dolayısıyla parti içi büyük değişimlerin olabileceğine işaret ediyor ! Uranüs demek değişim demek...

Benzer bir etki Iyi Parti haritasında da mevcut. Iyi partinin haritasında Gad 21 derece Kova burcunda. Iki malefik gezegen Gad üzerine geldiğinde riskli, tehlikeli ve partiyi zorlayacak olayların meydana gelebileceğini gösterir. 


Mars – Satürn kavuşumunun an haritasını Türkiye üzerinde yansıttığımızda; Mars ve Satürn hatlarının Istanbul, Bursa ve Bodrum üzerinden geçtiğini görüyoruz. Aynı zamanda Istanbulun doğum haritasında Satürn 24 derece aslanda bulunduğu için istanbulu bu etkileşim yakından etkilemekte. Dünya üzerinde ise bu iki malefik gezegenin hatları çin, malezya, singapur ve Rusya üzerinden geçmekte. Bu dönem terrör ve doğal afet olaylarına dikkat edilmeli ... 




Bir olay daha var ki bu Türkiye´yi çok ama çok etkiliyor ....

16 şubat 2022´de Türkiyenin ilerletilmiş haritasında bir YENIAY meydana gelecek ! Progres haritada Ay her 27-28 senede bir, Yeniay fazına ulaşır. Bu yeniayın etkilerini tam olarak ilerletilmiş haritada Dolunay fazı meydana geldiğinde göreceğiz çünkü yeniay fazında atılan tohumların sonucu veya etkileri dolunay fazında tam olarak meydana çıkar. Dolunay fazı ise 23 Eylül 2037 yılında olucak yani yeniayin etkileri Türkiyenin 15 senesine damga vuracak !

Yeniay demek yeni başlangıçlar , istekler ve yeni hedeflerin olacağını gösterir. Kova burcunda olacağı için bu Kova burcu hangi alanları ve konuları temsil ediyorsa o alanda olacağına işaret eder. Kova burcu astrolojide yeni icatlar, entellektüel ve zihinsel konular, bilimsel gelişmeler, astroloji, astronomi, özgürlük, insan hakları, eşitlik kavramı , vakıflar , dernekler, kulüpler, sosyal medya, havacılık ve elektrikle, elektronikle ilgili alanlar, bilgisayar sektörü ve marjinal grupları sembolize eder. Kova burcunda yeniay olması demek eski kalıpların geride kalmaya başlayacağı demektir. Kişisel özgürlükler, insan hakları ve eşitlik kavramı çok önemli olacak. Bununla ilgili yeni çalışmalar hatta birlikleri söz konusu olabilir. Türkiye önümüzde ki 15 sene içerisinde uzayla ilgili yeni adımlar ve yatırımlar da yapabilir. Bununla birlikte yerli yeni icatlar ve bunların kullanımı söz konusu olur.

Ilerletilmiş haritada Yeniay 5.evde meydana geliyor, doğum haritasında ise 8.evde. Bu da tabi ki ekonomiye de işaret etmekte.Yeni Ekonomi reformları olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda merkez bankası kendi dijital parasını da üretebilir yani bu dönem yerli kripto paralar da çıkabilir . Bununla birlikte 5.ev sporu da temsil ediyor. Türkiye spor alanında yep yeni bir sayfa açacak ve yeni bir sistem oturtmaya çalışacak. Bu ülkemizde ki önemli kulüpleri de tabiki etkiliyor. Spor Kulüpleri yeni bir sistem kurabilmek için ortak hareket edebilirler. 

Sevgiler 

Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI



Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü