Direkt zum Hauptbereich

19 Kasım 2021 Ay Tutulması

  

19 Kasım Ay Tutulması 


19 Kasım ´da Boga burcunun 27 derecesinde bir Ay Tutulması meydana geliyor. William lilly´ye göre boğa burcunun üçüncü dekanında  gerçekleşen  ay tutulması : zehirli sürüngelerde, sıçan ve farelerde bir salgın hastalık görülmesini ve bu haşeratların köylülerin tahil ve mısırina zarar vermesini anlatır. Raphael´e göre en önemli etkilerini yılanlar ve diğer sürüngenler üzerinde gösterir, milyonlarcası telef olur.

Öncelikle Ay tutulması kuvvetli bir dolunaydır, dolayısıyla bitişleri ve olayların gün yüzüne çıktığı zamanlardır. Her şey net bir şekilde görülür. Bu yüzden dolunay zamanlarında duygusal açıdan daha çok etkileniriz.

Bir Ay Tutulması'nın genel etkisi 6 ay sürmektedir. Tutulmanın tetiklendiği zamanlarda önemlidir çünkü gelişmeler bazen o zaman ortaya çıkabilir. Bu yüzden 23 Kasim , 9 aralik, 13 Aralik , 3 ve 11 Nisan´i unutmamak gerekir.

Tutulmayı anlayabilmek için öncelikle hangi konuların ön plana çıkacağını bilmemiz gerekiyor. Tutulma Boğa – Akrep ekseninde meydana geliyor. Dolayısıyla gündemde finans, ekonomi, miras, vergi, bankalar, nafaka , moda, tasarım , mobilya, dekorasyon, sanat, mülk sahipleri, inşaat işleri ve kâğıt paraları olacaktır. Boğa burcu sıkı sıkıya tutunduğumuz konuları simgeler yani alışageldik düzenin korunmasıyla ilişkilidir.

Sadullah el – Ankaravi´ye göre Boğa burcunda ay tutulması : Yağmurun kesilmesine, suların azalmasına , şiddetli soğuklara , meyvelerin ve ekinlerin bozulmasina, topragin faydalarinin gitmesine, kadin ve erkeklerin arasinin bozulmasına sebep olur.

Istanbula göre çıkartılmış olan an haritasında Oğlak burcu yükseliyor. Burada halkın  gündeminde politik düzen, liderler, yöneticiler, ekonomi, iş hayatı ve işsizlik gibi konuların önemli olacağını gösteriyor.

Bunun haricinde Tutulma Algol sabit yıldız ile kavuşum yapıyor . Algol gökyüzünün en zorlayıcı yıldızlarından kabul edilir. Talihsizlik, inatçılık, şiddet , zulüm, boğulma , boyun ve boğaz bölgesinde sorunlar verir.

An haritasında Tutulma 4.evde bulunuyor. Bu da Sadullah el – Ankaravi´ye göre binaların yıkılmasına, deprem ve afetlerin çoğalmasına , Evlatlarıyla beraber babaların hallerinin bozulmasına sebeptir. Bazı önemli tanınmış kişiler vefat edebilir, gözden düşebilir veya kredilerini kaybedebilir.

Tutulmaya Jüpiter´de sert bir etkileşim yapmakta. Teknik olarak T-kare açı kalıbı oluşmakta. Jüpiter bu t - karenin apexinde olduğu için öncelikle Jüpiter neleri temsil ediyor ona bakalım ... Jüpiter astrolojide hukuk dünyasını , dinleri , ulusal soruşturmaları, finans, bankaları, avukatları ve üniversiteleri temsil eder. Ayrıca Jüpiter iyicil bir gezegendir ve olayları büyütme, çoğaltma enerjisi taşır. Fanatikce davranışlar, grevler ve Protestoların olabileceğine işaret ediyor. Aslında tutulmanın ana konusu finans ve ekonomi. Algollü Tutulma bu alanda ki krizleri başlatıcı rol oynayacak. Evet doğru duydunuz başlatıcı cünkü seneye 2022 yılında ay düğümleri´de artık boğa  – akrep burcuna geçerek asıl büyük ekonomik depremlerin seneye olacağını bize işaret ediyor.

Ayrıca Mars – Uranüs karşıtlığı´da bu Tutulmada aktif olacak. Kontrolsüz çıkışların çoğaldığı bir zaman dilimidir. Açıkçası değişime direnemeyeceğiniz bir dönemdir. Özgürlüğünüze engel olacak her şeye karşı çıkmaya eğilimli olacaksınız. Bugünlerde agresifliğiniz üzerinizde olabilir ve bu hiç hesapta olmayan olaylara sebep olabilir. Özellikle trafikte kurallara uymayı unutmayınız. Mars-Uranüs etkileşimi enerjinin dışa vurum zamanıdır. Bu yüzden terör olaylarına da dikkat edin. Doğal afetler, depremler, elektrik kesintileri, yanardağ patlamaları, araba kazaları ve yangınlar gündemi bu zaman içerisinde meşgul edecektir.

 

20 Kasım 2002 yılında da 27 derece Boğa burcunda bir Ay tutulması  meydana gelmişti. O dönem neler olduğuna bir göz atalım ...

-         Tutulmanın etkileri öncesinden de etki edebilir. 3 Kasim 2002´de Türkiyede genel seçim meydana geldi ve Akp seçimi kazandı.

-         18 Aralık 2002 Necip Hablemitoglu evinin önünde silahlı saldırıya uğrayıp  öldürüldü.

-          AB'nin genişlemeyi ele aldığı Kopenhag zirvesinde, AB Dönem Başkanı Danimarka Başbakanı Anders RasmussenKopenhag kriterlerini yerine getirdiğine karar verilirse 2004 Aralık ayında Türkiye ile müzakerelere başlama kararının değerlendirileceğini bildirdi.

-          5 Ocak - Tel Aviv’de 2 intihar komandosunun düzenlediği saldırıda 23 kişi öldü.

-         8 Ocak - Türk Hava Yolları Uçuş 634son iniş yaklaşımı sırasında yoğun sis altında Avro RJ100 TC-THG nolu uçak yere çakılarak infilak etti. Mürettebatın beşi ve yetmiş beş yolcunun yetmişi hayatını kaybederken, kalan beş yolcu ise ağır yaralandı.

-         20 Ocak - BM Güvenlik Konseyi kimyasal, biyolojik ve nükleer maddelerin teröristlerin eline geçmesini önleyecek bir karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti.

-         10 Şubat - Fransa, Almanya ve Rusya ile birlikte, Irak’ta silah denetimlerinin devamından yana ortak bir tavır alıp, savaşı engellemek için “barış cephesi” oluşturdu. Chirac, Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi’nde veto hakkını kullanmaya hazır olduğunu açıkladı. ABD’nin Türkiye’ye NATO’dan destek talebi de Fransa, Almanya ve Belçika tarafından reddedildi ve Washington ile ilişkilerde bir kriz patlak verdi.

-         13 Mart 2003 Anayasa MahkemesiHADEP'i kapattı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih KanadoğluDEHAP'ın temelli kapatılması istemiyle Anayasa mahkemesine dava açtı.

-         10 Nisan 2003 İzmir'in Urla ilçesinde 5,6 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

-         1 Mayıs 2003 Bingöl'de meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 176 kişi öldü, 521 kişi de yaralandı.

Peki bu Tutulma Türkiye´yi nasıl etkileyecek ?

Ay tutulması Türkiye Haritasının 11.evinde meydana geliyor. 11.ev Parlamento, meclis, yasalar, borsa, ulusal bayramlar, ülkenin dostlari ve müttefikleri, nato ve ab. Tutulmanın burada meydana gelmesi bu alanlarda olayların gelişeceğini gösterir. 

Algol etkili bir Tutulma olması Meclis içersinde önemli ve güçlü bir devlet adamının  gözden düşebileceğini veya sağlık sorunu/kaza gibi durumlar yaşayabileceğini  gösterebilir. Bunun haricinde ilerleyen dönemlerde yeni bir partinin kuruluşu olabileceği gibi , bir partinin kapatılması´da söz konusu olabilir.

Uluslararası iş birliklerimizde sorunlar meydana gelebilir. Buna nato ve ab´de dahil. Tutulma su an 9.evimizde seyahat eden Transit Jüpitere sert bir açı yapıyor. Dolayısıyla yurtdışı kaynaklı işlerimiz , hava yolu sektörü, uluslararası anlaşmalar, hukuksal ve finansal konularda sorunların olabileceğini gösteriyor.

Algol sabit yıldızı boğulma ve boyun bölgesindeki talihsiz kazalarla ilgili olduğunu en başta belirtmiştim. Boyunla ilgili meclisten geçebilecek hangi konu var à idam yasası ... tabi bu bir olasılıktan bir tanesi. Sembolizma böylede çalışabilir. Ancak bu uluslararası arenada büyük sorunlar yaratabilir.

Geçmişte anayasa mahkemesi, HADEP'i kapattığını gördüğümde şimdi ki Hdp´nin haritasına bakmak istedim. ( Hdp´nin tam olarak saat kaçta kurulduğunu  bilmediğim için Güneşi 1.eve çektim).


Tutulma gad üzerinde meydana geliyor. Gad üzerinde meydana gelmesi gerçekten kapatılma veya sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini düşündürüyor.
 
Bunun haricinde Süleyman Soylunun Güneşi ve Neptünü 28 derece Akrepte, Ekrem İmamoğlu'nun Satürnü 28 derece Boga burcunda bulunuyor. Bu kişilerinde doğrudan etkileneceğini söyleyebilirim.

Tutulma an haritasını Türkiye üzerinde yansıtığımiz zaman Tutulma hattının ülkenin doğu bölgesinden geçtiğini görmekteyiz (Mardin, siirt, batman, muş , bitlis, erzurum, artvin, ardahan ..) Satürn yükselen çizgisi Van, Şırnak , Ağrı ve Iğdır bölgesinden geçmekte. Uranüs çizgisi Ege ve Marmar´dan geçmekte (izmir, bodrum, balikesir, Çanakkale , edirne, Tekirdağ, Kırklareli ). Mars çizgisi ise Bursa, Istanbul, Tekirdağ , Manisa, Aydın ve Muğla ´dan geçmekte). Bu bölgeler tutulma etkisini daha sert hissedecek.


    Peki Dünya´da nereler etkilenebilir ?


    Tutulma hattı Rusya, Türkiyenin doğusu , Arabistan ve Irak´dan geçmekte. Mars – uranüs hattı ise Türkiye'nin batısı , mısır, sudan, bulgaristan ve Romanya ülkesinden geçmekte

    Sevgiler

    Mihrap Ilhan DIP. ASA MAPAI



Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü