Direkt zum Hauptbereich

2019´a damga vuran aşklar !


Koca bir yılı geride bıraktık. Kimileri boşandı, evlendi veya yeni bir ilişkiye başladı. 2019 senesinde gündeme bomba gibi düşen çiftler bunlardı

-   Seren Serengil ve Yaşar İpek

-   Cem Yılmaz ve Defne Samyeli

-   Murat Boz ve Aslı Enver

-   Ve daha önce ayrılmalarına rağmen yinede Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı çiftidir.

Bazılarında geçici aşk gözükürken, bazılarında ise kadersel etkiler mevcut. Şimdi bu sinastri yani ilişki haritalarını size astrolojik açıdan değerlendirmek istiyorum.

Ilişki analizi yaparken en önemli gezegenler Ay, Güneş, Venüs, Mars ve Merkür´dür. Karşılaştırma haritalarında Güneş, kişilerin birbirini idare etme ve ego yönelimlerini gösterir.

Ay, kişilerin duygusal iletişimlerinin uyumunu, birbirleriyle nasıl  bir duygusal paylaşım içersinde olduklarını, ailesel ve kültürel açıdan ne oranda uyuştuklarını gösterir.

Merkür karşılaştırma haritalarında, kişilerin birbirleriyle nasıl  iletişim kurduklarını, ne oranda fikir ve bilgi alışverişinde bulunduklarını gösterir.

Venüs´ün açıları kişilerin birbirlerini cinsellik, evlilik ve sosyallik gibi konularda nasıl  etkilediklerini gösterir. Yani birbirlerinin arkadaşlığından ne denli hoşlanacakları hakkında bilgi verir.

Son olarak Mars, karşılaştırma haritalarında, kişilerin birbirlerini nasıl harekete geçirdiği, motive ettiği ve cesaretlendirdiğini gösterir.



Seren Serengil ve Yaşar İpek

Seren Serengilin ´´nefret´´ adlı kitabında saat 11 sularında doğmuş olduğu bilgisi mevcut.  Bu bilgiye göre Yükseleni Yengeç , Güneş burcu Koç ve Ay burcu Aslan. Ancak Yasar İpek'in doğmuş olduğu saat belli olmadığı için haritasını Güneşi birinci eve çekerek değerlendireceğim. (içerde ki harita Seren Serengilin, dışarda ki ise Yasar İpek'in doğum haritasıdır)

Haritada göze ilk çarpan Yasar İpek'in duygularını temsil eden Ay'ın, Seren hanımın yükselen burcuyla kavuşmasıdır. Bu herşeyden  önce duygusal bağın bir göstergesidir. Yasar İpek'in duygularını ifade etme yeteneği ve Seren hanımı adeta ailesi gibi görüp koruyup kollaması, Seren hanımın takdirini ve güvenini ilk başta kazandığına işaret etmekte. Ay'ına baktığımız kişi diğerinin yanında olması durumunda kendini rahat hisseder ve bu kişinin ihtiyaçlarını önemser. Zaten Seren hanım hapishaneye girdiği dönem, Yasar İpek'in onu kapıya kadar eşlik edip hiç yanlız bırakmadığını hepimiz gördük. Bu Kombinasyon evlilik ilişkisi bakımından önemli olsada haritada başka bir etkileşim bunu zorlaştırıyor.

Yasar İpek'in Ay kendi haritasında Satürn´den zarar görmekte. Satürn engelleri, sorunları ve kısıtlanmaları temsil eden gezegendir. Bu yüzden kendisinin yaşadığı duygusal sorunları, Seren hanımı mutlaka rahatsız etmiştir. Ayrıca bu Ay hem Seren hanımın haritasında ki Mars´a partil karşıtlık yapıyor. Bu Ay kişinin kendisini partnerine karşı sürekli tetikte olması gerektiği hissiyatı verir. Yani kendini güvencede hissetmeyebilir. Aynı zamanda Yasar İpek'in Ay, Seren hanımın Güneşi de sert açı yaparak içinden çıkılması zor bir büyük kare açı kalıbı oluşturuyor


Bu büyük açı kalıbı içerisinde, ilişkide en önemli sayılan Ay, Güneş ve Mars'ında bulunması, işin içinden zor çıkılacak bir duruma işaret ediyor.



Cem Yılmaz – Defne Samyeli

2019´da kendinden bir çok kez söz ettiren bu çiftin ilişki haritalarına bir de bakalım (içerde ki harita Cem Yılmaz'ın, dışarda ki harita ise Defne hanımın.)

Size direk ´´Kadersel aşk ´´ diyebilirim .... Neden mi ? Astrolojide Ay düğümleri vardır ve bunlar matematiksel olarak hesaplanmış noktalardır. Ay düğümleri kişinin genel hatlarıyla hayatta izleyeceği yolu ortaya çıkarır, kısacası kadersel etkilerdir. Ilişki haritasında ay düğümlerin (1-7) eksenlere oturması zaten aralarında kadersel bir şekilde birbirlerine çekileceklerini gösterir.

Defne Hanımın Venüs´ü , Cem beyin Güneşi ile kavuşum yapmakta. Venüs – Güneş kavuşumlarında her iki tarafında birbirine ilgi göstereceğine işaret eder. Bu bir aşk ilişkisi olduğu için çekimin hayli fazla olduğunu gösterir. Her iki tarafta birbirlerinin partnerliğinden keyif alır. Aynı zamanda Defne Hanımın Venüsü, Cem beyin Mars'ına sert bir açı yapıyor. Bu da aşk ilişkilerinde güçlü bir cinsel çekimi gösterir. Fakat aradaki açı uyumsuz olduğu için ilerleyen zamanlarda tutku yerini huzursuzluk ve tartışmalara bırakabilir.

Haritada kadersel açıların etkin olması, bu ilişki içerisinde birbirlerinden mutlaka birşeyler öğrenmiş olmaları gerektiğini gösteriyor ... 


Murat Boz – Aslı Enver

(Muraz bozun haritası içerde, Aslı Enverin haritası dışarda)

Kaç kere ayrılıp barıştılar, tekrar denediler ama sonuç olarak 2019´da ayrılan Çiftler arasında yerlerini aldılar. Şimdi ikisinin Sinastri haritasını değerlendireceğim.

Bir ilişki haritasında en önemli unsurlar Güneş ve Ay demiştim... Aslı hanımın haritasında ki

Güneş – Mars karşıtlığı, Murat bozun Ay ile kavuşum yapıyor. Bu kombinasyon zorlu bir ilişkiyi ortaya çıkarır. Ayna baktığımız kişi (yani Murat Boz) , Güneş'ine baktığımız kişinin (Aslı enver) otoritesi ve baskın yönleri karşısında huzursuz olabilir. Ancak yinede hem Mars'ın Ay ile kavuşması hemde Güneş – Ay karşıtlığı ikisinin arasında kuvvetli bir çekimin olduğunu gösterir. Ancak tek başına bu kombinasyon bir ilişkinin uzun sürmesi için yeterli sayılmaz.

Onun haricinde Aslı Enverin Satürnü, Murat beyin Güneş'ine sert bir açı yapıyor. Dolayısıyla bu gösterge aralarında güvensizliklerin olabileceğini gösteriyor. Güneş 11.evi yönettiği için Murat beyin sosyal çevresini ve arkadaşlarını temsil eder. Satürn´de genel olarak engelleri ve kısıtlanmaları. Bu yüzden belki de Aslı hanım, Murat beyin sosyal çevresine kısıtlandırma veya kurallar getirebilir ki , bu da onu hayli rahatsız eder.

Son olarak Aslı Enverin Ay, Murat Beyin Satürnü ile 12.evde kavuşum yaptıklarını görüyoruz. Ay – Satürn Kavuşumları aralarında son derece kadersel bir bağ olduğunu gösterir. Burada Ayna baktığımız kişi, duygularının karşı tarafa yansımadığını veya ciddiye alınmadığını düşünebilir. Dolayısıyla güvensizlik veya şüpheci olma durumları ilişkiye zarar verebilir ... Aralarında ki çekim gücünün kuvvetli olması ilişkinin devam etmesine malesef yeterli olmadı...

Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı

Iki çift çoktandır boşanmış olmalarına rağmen bir çok kez magazin dünyasını hareketlendiren çiftler arasında yer alıyorHadi bir ilişki haritalarına (sinastri) göz atalım ...

Bu çiftin arasında 21 yıl var ... bir çok yerde (sosyal medya) Şeyma hanımın, Acun bey´i gerçekten sevmediği konuşuluyor. Zaten sosyal medyada dönen bu dedikoduları, kendisi de açık yüreklikle kendi youtube videolarında dile getiriyor ...

Peki gerçekten öyle mi ? Bunu bende çok merak ettiğim için astroloji açısından ilişki haritalarını değerlendirmek istedim ...

Beklediğiniz cevabı malesef alamayacaksınız arkadaşlar J ... haritaya göre gerçekten aralarında büyük bir çekim gücü mevcut, yani gerçekten bir aşk yaşamışlar. Bu yüzden her zaman söylüyorum , kimseyi Yargılamayın!!

Gelelim analize ....

Ilişki analizinde Venüs ve Mars hem aşkı hemde cinsel çekimi temsil eder. Bu ikisininde haritada kavuşum yapması hemde tam aynı derecede olması... daha ne denir ki ?!

Bu Kombinasyon aşk ilişkisinde çok önemlidir ve güçlü duygusal ve cinsel çekimin göstergesidir.

Bir diğer gösterge ise Şeyma hanımın Venüsü, Acun beyin Güneş'i ile kavuşum yapıyor. Bu yetmiyormuş gibi Venüs – Mars arasında karşıtlık meydana geliyor. Tüm bunlar çekimin çok fazla olduğunu ve her iki tarafın da birbirlerinin partnerliğinden keyif aldığını gösterir.

Ancak Venüs – Mars'ın karşıt açıda olması ilerleyen zamanlarda tutku yerini huzursuzluk ve tartışmalara bırakabileceğini gösterir. Bir diğer problem ise Şeyma hanımın Satürnü, Acun bey´in Venüsüne sert bir açı yapıyor. Bu aşk ilişkisinde bir süre sonra iki tarafında birbirlerini kıstırılmış hissedeceklerine işaret eder ve arada soğukluk başlayabilir.

2019´da gündemi sarsan çiftleri analiz ederek analizimizin sonuna geldik ...

Sevgiler 

Mihrap Ilhan DIP.ASA MAPAI



Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Klasik Astrolojide Evlilik Göstergeleri

Öncelikle elimizdeki Haritanın Erkek mi yoksa bir Kadin haritası mi olduğuna bakılır. Erkek haritasında Ay´ın konumuna, Kadın haritasında Güneşin konumuna bakılmalıdır.   Erkek haritasındaki Ay, birlikte olmak isteyeceği ideal Kadın hakkında bilgiler verir. Kadın haritasındaki Güneş birlikte olmak isteyeceği ideal Erkek hakkında bilgiler verir.  Diğer göstergeler ise Venüs, Evlilik Noktası, 7.ev´in içersindeki Gezegenler, aldığı açılar ve 7.ev yöneticisine bakılır.  ERKEK HARITASINDA  Ay ve Venüs Malefiklerden zarar görmüşse Evlilik olasılığı düşük olur. Venüs eğer zarar görüyorsa ve bunun yanı sıra Ay da Güneş ışınlarının altında ise veya yanık ise ve Satürnden zarar görüyorsa o zaman bu erkek evlenmeyecek demekti.  Bir Erkek haritasında Ay büyümekteyse, erkeğin genç yaşta evleneceğine ya da ilerleyen yaşlarda genç bir kadınla evleneceğine işaret ederdi.  Ay küçülmekteyse, bu durum bu erkeğin geç evleneceğine işaret ederdi.  Ay haritada hangi Burçtaysa, o Burcu

Demet Akalın'ın Boşanma göstergeleri

Burada Demet Akalın 'ın Haritasını görmektesiniz. En içteki Natal, ortadaki progress, dışındaki transit haritadır. Öncelikle Demet hanımın Evlilik evini (7.ev) Koç burcu yönetmekte. Progress (ilerletilmiş) haritasında ilişkiler evinin yönetici gezegeni Mars 10.evde Yengeç burcunda seyahat ediyor. Ilerletilmiş Mars doğum haritasının 1.evinde olan Uranüs ile sert açı yapmakta. Bu sert etkileşimi Transit Pluton 4.evden ağrı sert bir görünümle tetiklemekte. Dolayısıyla burada bir T- kare açı kalıbı söz konusudur. T- kare açı kalibi nedir ? Gökyüzünde üçlü gezegen kombinasyonlarından oluşan bir açı kalıbıdır. Bu açı gerilim ve problemler getirir. Apex´de bulunan gezegenin doğası niteliğinde sorunlar yaşanılır. Mars – Uranüs – Pluton arasında oluşan bu T-kare Demet hanımın 1, 10, ve 4.evlerini kapsıyor. Mars haritanın 7. evini ve 2.evini yönetiyor. Ayrıca 4.evinde yücelme yöneticisidir. Mars 7.evin yönetici gezegeni olduğu için ilişkisinde veya evliliğinde ani bir

Zengin olabilir miyim ?

Zenginlik bazılarının kendi çabası ile elde etmesi mümkün veya doğuştan gelen birşeydir. Kimileri ailelerinden dolayı zengin bir hayat yaşar, kimileri de kendisi bu hayatı çalışarak elde etmiştir. Kendi kendime hep sormuşumdur herkeste Zengin olabilme potansiyeli var mıdır diye ?   Astroloji de Venüs ile Jüpiter para ile ilgili olan gezegenlerdir. Venüs Boğa burcunun yöneticisi gezegeni, Jüpiter Yay burcunun yöneticisi gezegeni.  Boğa burçlarına genelde ´´zengin olmasa bile elbet bir gün zengin olur´´derler. Çünkü hedeflerine ulaşmak için sabırla çalışabilir. Konfor ve lüks eşyalara çok önem verir ve hayatını rahat yaşamak ister.  Yay burcu ise şanslı bir burçtur, jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olarak fırsatları çoğaltabilir. Jüpiter asıl ´´Zenginlik´´ ile ilgili olan gezegendir. Örneğin Jüpiter ile Venüs Kavuşumu olan harita sahibi çok Zengin olabilir. Bunun üstüne bir Spica veya Regulus gibi sabit yıldızda varsa, zengin olmamak elde değildir.  Ayrıca Plütonunda çok bü